fbpx
NaslovnicaCrna GoraOdbor da radi dok ima smisla

Odbor da radi dok ima smisla

Podgorica, (MINA) – Skupštinski Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva treba da nastavi da radi sve dok ima smisla i podršku Evropske unije, poručili su poslanici, Miodrag Lekić i Neđeljko Rudović.

Lekić je na konferenciji za novinare rekao da Odbor treba da dođe do konkretnih rezultata i da sa više legitimiteta traže tehničku vladu.

“Vlast ide sa strategijom odugovlačenja, da sve prebace na opoziciju i da na kraju ne bude reformi. Treba da nastavimo sa radom i da imamo više osnova da to tražimo na osnovu konkrentnih rezultata”, kazao je Lekić, prenosi portal Vijesti.

Nezavisni poslanik Neđeljko Rudović rekao je da treba iscrpiti sve mogućnosti dijaloga, jer je dužnost opozicije da učini sve da dođe do demokratskih promjena.

“Bilo bi pogrešno da ne iskoristimo podršku međunarodnog faktora jer ona je razlog što je Demokratska partija socijalista i pristala na reforme”, kazao je on.

Rudović je dodao da nema razumijevanja za raznorazne napade na predstavnike opozicije koji učestvuju u dijalogu i koji imaju još nešto više od mjesec da ispune cilj koji ide u korist svima.

“Odavno više nema vremena za kalkulantsku politiku. Vrijeme je za promišljene odluke i saradnju”, poručio je Rudović.

Lekić je rekao i da će pokrenuti inicijativu za preipsitivanje odluke o dodjeli državnih stanova.

On je kazao da je stambena korupcija najveći u nizu skandala vlasti i istako da ta afera ima elemente udruženog poduhvata državne korpucije.

“Nakon što je premijer prihvatio da objvi spisak neophodno je da to uradi i bivši premijer Milo Đukanović. Nakon toga treba preispitati odluke”, rekao je Lekić.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...