fbpx
NaslovnicaCrna GoraOčekivanja građana treba da budu ispoštovana

Očekivanja građana treba da budu ispoštovana

Podgorica, (MINA) – Pobjeda na parlamentarnim izborima predstavlja istorijski iskorak ka demokratizaciji Crne Gore, i očekivanja građana u tom pravcu treba da budu ispoštovana, ocijenili su lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević u razgovoru sa ruskim ambasadorom Vladislavom Maslenikovim.

Kako je saopšteno iz DF-a, Mandić i Knežević su u prijateljskoj atmosferi Maslenikovu izložili svoje viđenje aktuelne političke situacije u Crnoj Gori.

„Lideri DF-a su posebno ukazali na činjenicu da velika demokratska pobjeda naroda Crne Gore, izvojevana na mirnim izborima 30. avgusta, predstavlja i istorijski iskorak ka ukupnoj demokratizaciji Crne Gore, i da očekivanja građana u tom pravcu treba da budu ispoštovana“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je poseban segment razgovora Mandića i Kneževića s ruskim ambasadorom bio posvećen poboljšanju odnosa dvije dokazano prijateljske države, Crne Gore i Rusije.

„Što u svjetlu novog i šireg otvaranja Crne Gore prema Evropi i svijetu, a samim tim i prema Rusiji, treba da bude jedan od spoljnopolitičkih prioriteta, uz međusobno uvažavanje dviju država i njihovih pozicija u međunarodnim okvirima“, dodaje se u saopštenju.

Mandić i Knežević su, kako se navodi, upoznali ambasadora i sa svojim očekivanjima povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti, „konkretno sa spornim članovima tog Zakona, kojima je bilo inicirano oduzimanje imovine Mitropolije crnogorsko-primorske“.

„Tim povodom su iskazali realna očekivanja da će ovo pitanje biti riješeno u najskorijem vremenu“, kaže se u saopštenju.

Najčitanije