fbpx
NaslovnicaCrna GoraObveznici na vrijeme dostavili cjenovnike medijskog oglašavanja

Obveznici na vrijeme dostavili cjenovnike medijskog oglašavanja

Podgorica, (MINA) – Svi zakonski obveznici koji su dostavili cjenovnike medijskog oglašavanja Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK) zaključno sa 3. julom, na vrijeme su izvršili zakonsku obavezu, saopšteno je iz ASK-a.

Iz Agencije su kazali da je od dana raspisivanja parlamentarnih i lokalnih izbora do isteka zakonskog roka od deset dana nakon raspisivanja, 30. juna, samo 13 subjekata koji obavljaju usluge medijskog oglašavanja izvršilo zakonsku obavezu dostavljanja cjenovnika izbornog oglašavanja.

Kako su naveli, zbog epidemije COVID 19 i mjera Nacionalnog koordinacionog tijela kojom se ograničava okupljanje na otvorenom i zatvorenom prostoru, medijski prostor je od ključnog je značaja za predstavljanje političkih subjekata i njihovih predizbornih programa.

Iz ASK-a su rekli da su zbog toga 1. jula, nakon isteka zakonskog roka, na osnovu Zakona o upravnom postupku, uputili poziv medijskim subjektima da dostave cjenovnike medijskog oglašavanja.

Kako su naveli, to je učinjeno kako bi se omogućila što kvalitetnija izborna kampanja i ravnopravno predstavljanje svih političkih subjekata.

“Nakon poziva Agencije, u roku od tri dana, još 14 medijskih subjekata je dostavilo cjenovike, koje je ASK prihvatio”, kaže se u saopštenju.

Agencija je, kako se navodi, zauzela stav da su svi zakonski obveznici koji su dostavili cjenovnike u roku od tri dana nakon upućenog poziva za dostavljanje cjenovinka, na vrijeme izvršili zakonsku obavezu.

“U prilog tome stoje upravna i sudska praksa koje su u brojnim primjerima bile na stanovištu da se određena zakonska odredba smatra izvršenom ukoliko prekoračenje nije neprimjereno i ne narušava osnovne ciljeve i interese koji se postižu tom odredbom”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije