fbpx
NaslovnicaCrna GoraObradili 21 hiljadu zahtjeva za legalizaciju

Obradili 21 hiljadu zahtjeva za legalizaciju

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo održivog razvoja i turizma obradilo je 21 od 50 hiljada podnijetih zahtjeva za legalizaciju, a za većinu je tražena dopuna dokumentacije, kazao je generalni direktor Direktorata za razvoj stanovanja u tom resoru, Marko Čanović.

Prema njegovim riječima, za manji broj obrađenih zahtjeva prekinut postupak ili su donešena rešenja.

Čanović je naglasio da proces legalizacije nije blokiran, ali je sporiji od očekivanja zbog propisanih procedura i obima posla jedinica lokalnih samouprava i katastra, a ne zbog orto foto snimka, koji je završen prošle godine.

“Podnijet je veliki broj zahtjeva, tako da i njihova obrada predstavlja izazov za opštinske administracije, jer se radi o novoj proceduri i ne postoji praksa u postupanju”, kazao je Čanović za Pobjedu.

On je podsjetio da procedura podrazumijeva utvrđivanje usklađenosti sa planskim dokumentima, riješene imovinsko-pravne odnose na zemljištu i objektu i volju podnosilaca zahtjeva.

Kako je pojasnio Čanović, orto foto snimanje završeno je prošle godine, a snimanje kritičnih zona uglavnom u južnom i centralnom dijelu završeno je skoro istovremeno sa istekom roka za prijavu legalizacije.

“U decembru prošle godine predati su podaci”, naveo je Čanović i dodao da resorno ministarstvo, preko Jedinice za kontrolu kvaliteta, ima obavezu da kontroliše kvalitet elemenata navedenih u tehničkoj specifikaciji i Planu kvaliteta proizvoda sa isporučenim snimkom.

Najčitanije