fbpx
NaslovnicaCrna GoraObezbijeđen kvalitetniji bezbjednosni ambijent za novinare

Obezbijeđen kvalitetniji bezbjednosni ambijent za novinare

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je 2018. i prošle godine obezbijedila kvalitetniji bezbjednosni ambijent za funkcionisanje i rad medija i novinara, ocijenio je direktor Uprave policije, Veselin Veljović.

On je kazao da je, prema policijskim evidencijama, 2018. godine registrovano pet predmeta ugrožavanja bezbjednosti novinara i imovine medija, a prošle 13.

„Država je 2018. i prošle godine obezbijedila kvalitetniji bezbjednosni ambijent za funkcionisanje i rad medija i novinara“, ocijenio je Veljović tokom konsultativnog salušanja na sjednici skupštinskih odbora za bezbjednost i odbranu i za ljudska prava i slobode.

Veljović je rekao da su svi ti predmeti, sa aspekta postupanja policije, procesuirani, a neki od njih su u završnoj fazi.

Veljović je, govoreći o slučaju ubistva Duška Jovanovića, kazao da u ovom trenutku ni policija, niti tuzilastvo, na osnovu postojećih činjenica i dokaza, ne mogu da urade više.

„Da li je to dovoljno? Svakako mislim da nije“, naveo je Veljović.

Kako je kazao, ukoliko se ne pojavi neka nova informacija koja će dati novi osvrt i svjetlo na to krivično djelo, neki novi događaj koji bi se mogao krivično i pravno procesuirati, slučaj ne može biti doveden do kraja.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije