fbpx
NaslovnicaCrna GoraNuhodžić: Porodica Tomkić biće pod punom zaštitom

Nuhodžić: Porodica Tomkić biće pod punom zaštitom

Podgorica, (MINA) – Porodica Tomkić biće pod punom policijskom zaštitom, poručio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i saopštio da je Vlada na današnjoj sjednici najoštije osudila nasilje nad tom porodicom.

„Radi se o gnusnom i kukavičkom činu koji ne ide u prilog ni multieničkim Beranama, ni multietničkoj, multivjerskoj i multinacionalnoj Crnoj Gori. Naprotiv, ovakvi slučajevi mogu da naruše taj sklad, ali neće uspjeti u tome“, kazao je Nuhodžić.

On je, odgovarajući na pitanja novinara nakon sjednice Vlade, kazao da se takvi slučajevi neće ukorijeniti u Crnoj Gori.

„Ako neko misli da kroz slučajeve dođe do ukorjenjivanja ovih stvari, to neće uspjeti. Nadležne institucije, ni država Crna Gora, to neće dozvoliti“, poručio je Nuhodžić.

Prema njegovim riječima, policija i svi nadležni organi rade na rasvjetljavanju tog slučaja.

„Vjerujem da će otkriti počinioce, a onda je na nadležnim organima da ih kazne najoštrijim kaznama“, kazao je Nuhodžić.

On je istakao da je Crna Gora država u kojoj svi mogu da žive zajedno, bez obzira na vjeru i naciju, i to je, kako je naveo, pokazala u mnogo težim uslovima.

Na pitanje da li misli da su nadležne institucije učinile sve, i zašto porodica Tomkić nije nakon prethodnog napada bia pod punom zaštitom, Nuhodžić je rekao da će „državni organi učiniti sve da ovakvi slučajevi ne naruše imidž Crne Gore kao multietničke, multivjerske i tolerantne zemlje“.

„U ovom slučaju će biti potpuna pokrivenost i potpuna bezbjednosna zaštita ove porodice“, poručio je Nuhodžić.

On je rekao da su na sjednici Vlade komentarisali i incident na fudbalskoj utakmici Crna Gora – Engleska, i da su ga najoštrije osudili.

Kako je naveo, nadležne službe rade na identifikaciji mogućih počinilaca.

„To su rasističke parole koje mogu narušiti ono što je prepoznatljivost Crne Gore“, dodao je Nuhodžić.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...