fbpx
NaslovnicaCovid19Novi studentski dom za smještaj oboljelih od koronavirusa

Novi studentski dom za smještaj oboljelih od koronavirusa

Podgorica, (MINA) – Novi Studentski dom u Podgorici određen je za smjestaj osoba koje su pozitivne na novi koronavirus, kazala je šefica Operativnog štaba Vesna Miranović.

“Studentski dom će ubuduće biti mjesto gdje će se smještati osobe iz karantina koje su pozitivne, a posebno od njih, u drugim sobama, i osobe koje su sa njima bile u bliskom kontaktu”, kazala je Miranović za Vijestima.

Ona je rekla da je zbog toga jedan sprat u Studentskom domu, gdje je registrovan prvi slučaj obolijevanja u karantinu, već prije nekoliko dana ispražnjen i na njemu se nalazi samo jedna osoba”, rekla je Miranović.

Kako je navela, tri osobe iz karantina na Vučju takođe premještene su u Studentski dom, od kojih su dvije pozitivne na novi koronavirus, dok je jedna iz neposrednog kontakta.

“Danas selimo sve ostale u Institut Igalo po istom režimu po kome su i došle sa aerodroma do Studentskog doma – maske, rukavice, organizovani prevoz uz pratnju policije”, istakla je Miranović.

Ona je pojasnila da su to mjere koje će dovesti do grupisanja putnika na osnovu epidemijske situacije, sa ciljem prevencije širenja epidemije.

Najčitanije