fbpx
NaslovnicaCrna GoraNovi rokovi za legalizaciju nezakonito sagrađenih objekata

Novi rokovi za legalizaciju nezakonito sagrađenih objekata


Podgorica, (MINA) – Ministarstvo održivog razvoja i turizma prihvatilo je inicijativu Zajednice opština Crne Gore i dozvolilo novi rok za predaju zahtjeva za legalizaciju bespravnih objekata.

To je za Dan potvrdio generalni sekretar Zajednice opštine Crne Gore, Refik Bojadžić, navodeći da će novi rok za legalizaciju bespravnih objekata biti utvrđen izmjenama i dopunama Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata.

Prema njegovim riječima, izmijenjeni zakon sa ovom novinom je pripremljen i poslat opštinama na izjašnjenje.

“Odbor za planiranje prostora Zajednice opština procijenio je da Zakon treba izmijeniti u djelovima procedure legalizacije bespravno sagrađenih objekata, roka za dostavljanje zahtjeva za legalizaciju, uređenja uslova gdje opštine mogu investitorima, koji hoće da ulože sredstva u neki projekat koji zapošljava ljude i stimuliše razvoj, da odobre određena umanjenja komunalnih naknada za uređenje zemljišta”, kazao je Bojadžić.

Zajednica opština je Ministarstvu održivog razvoja dostavila 17 predloga, i prema njihovim informacijama svi su prihvaćeni.

“Zakon je pripremljen i dostavljen opštinama da se izjasne. Mislim da ćemo u martu na sjednici Skupštine Crne Gore imati predlog zakona koji će biti značajno povoljniji i primjenljiviji u praksi u ovom dijelu kako bi se olakšao i ubrzao proces legalizacije”, naveo je Bojadžić.

On je kazao da će u novom roku priliku da legalizuju bespravne objekte imati samo oni vlasnici čiji se objekti nalaze na orto-foto snimku.

Najčitanije