fbpx
NaslovnicaCrna GoraNKT politički zloupotrijebljeno

NKT politički zloupotrijebljeno

Podgorica, (MINA) – Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT), politički je zloupotrijebljeno od režima i poslužilo je kao štit direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću, koji je rekao da se u jednom klasteru sa litije koronavirusom inficiralo oko 70 osoba, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP).

Oni su naveli da je neko je morao da priskoči u pomoć Veljoviću kada je uhvaćen u neistini da je na litijama zabilježen veći klaster zaraženih koronavirusom“.

U svom, kako su rekli iz MCP-a, politikantskom pokušaju odbrane Veljovića, NKT je objasnilo da je na sjednicama iznijeta procjena Instituta za javno zdravlje (IJZ) da je oko 70 oboljelih osoba tokom epidemiološkog istraživanja saopštilo podatke koji su ukazivali da su prisustvovale masovnim okupljanjima vjernika.

„Veljović nije rekao ništa slično ovome. On je ustvrdio, neistinito i zlonamjerno, u pokušaju zastrašivanja, širenja panike i stvaranja negativnog raspoloženja prema Crkvi, da se “u samo jednom klasteru sa litije koronavirusom inficiralo oko 70 osoba”, navodi se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, procjena IJZ na koju se u svom saopštenju poziva NKT i tvrdnja Veljovića su očigledno različite.

„Prva govori o vjerskim okupljanjima uopšte i o mogućem objašnjenju za oboljevanje 70 osoba, dok je Veljovićeva izjava bila izričita i precizna“, istakli su iz MCP-a.

NKT, kako su naveli, nije smjelo da se pridruži Veljoviću u tom otvorenom napadu na Crkvu.

„No, o tome neka misle svi njegovi članovi pojedinačno“, poručili su iz MCP-a.

Oni su dodali da, što se crkve, sveštenstva, monaštva i vjernika tiče, policija i Veljović mogu da budu potpuno rasterećeni, jer će litije imati karakter kakav su imale i prije posljednje epidemije.

„Litije će biti mirne i nenasilne, ali će njeni učesnici biti čvrsti i odlučni u odbrani svojih vjerskih prava, prava svoje crkve i svojih Svetinja“, poručili su MCP-a.

Najčitanije

Predlog za povećanje dječjeg dodatka bez podrške

Podgorica, (MINA) – Skupštine nije prihvatila predlog poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA da se...