fbpx
NaslovnicaCrna GoraNKT donijelo više mjera za Berane i Gusinje

NKT donijelo više mjera za Berane i Gusinje

Podgorica, (MINA) – U Beranama i Gusinju od večeras su zabranjena okupljanja u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima, a vjerski obredi u vjerskim objektima obavljaće se bez prisustva građana, odlučilo je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT).

NKT je donijelo više mjera za te dvije opštine, koje su od večeras na snazi, a u cilju prevencije i sprečavanja širenja koronavirusa.

„U Beranama i Gusinju zabranjena su okupljanja u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima. Vjerski obredi u vjerskim objektima obavljaće se bez prisustva građana“, objavljeno je na Twitter nalogu Vlade.

U tim gradovima zabranjen je prevoz u putničkom vozilu više od dvije odrasle osobe u isto vrijeme i kretanje i zadržavanje više od dvije osobe na otvorenom javnom mjestu, osim članova zajedničkog porodičnog domaćinstva i osoba koje obavljaju redovne radne zadatke.

U Beranama i Gusinju obavezno je korišćenje zaštitnih maski u zatvorenom i na otvorenom javnom mjestu, osim u objektima stanovanja.

U tim opštinama zabranjena su okupljanja u objektima stanovanja osobama koje nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva, a prekida se i rad ustanova predškolskog vaspitanja.

U Gusinju je od večeras zabranjeno napuštanje objekta stanovanja od 18 do pet sati.

U Gusinju je od večeras takođe zabranjen rad ugostiteljskih objekata, kao i javni i putnički saobraćaj iz opštine i ka opštini, osim hitnih slučajeva i redovnih radnih aktivnosti.

NKT je na današnjoj sjednici razmotrilo inicijativu Centra za demokratsku tranziciju, kojom se traže konsultacije sa nevladinim organizacijama o pravilima za održavanje izbora.

Ocijenjeno da će razgovori na tu temu biti korisni za stvaranje pretpostavki za sigurno i bezbjedno održavanje predstojećih izbora.

NKT je, u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, preporučilo državnoj i lokalnoj upravi, javnim ustanovama i privrednim subjektima da u granicama mogućeg organizuju rad od kuće.

Najčitanije