fbpx
NaslovnicaCrna GoraNikolić: Izglasavanjem manjinske vlade DPS se vraća na vlast

Nikolić: Izglasavanjem manjinske vlade DPS se vraća na vlast

Podgorica, (MINA) – Svaka odluka i politika manjinske vlade, ukoliko Demokratska partija socijalista (DPS) uopšte odluči da je podrži, zavisiće samo i isključivo od DPS-a, poručio je portparol te stranke Miloš Nikolić.

On je to naveo u reagovanju na izjavu Luke Rakčevića iz Građanskog pokreta URA da se DPS neće više nikada vratiti na vlast i neće biti u prilici da utiče na politiku buduće vlade.

Nikolić je kazao da je URA-i jedina nada da njen predsjednik i aktuelni mandatar Dritan Abazović postane premijer, upravo to da se DPS vrati na vlast.

On je rekao da se svaka vlada bira glasovima parlamentarne većine koja joj daje podršku, i da ta ista parlamentarna većina u jednoj državi čini vlast.

“Prema tome, ukoliko dođe do formiranja manjinske vlade, to će biti isključivo posljedica okolnosti da vam je DPS svojim glasovima to omogućio, odnosno, da sa našom strankom vršite vlast”, kaže se u reagovanju.

Nikolić je poručio Rakčeviću da, kako je naveo, izađu iz prevaziđene političke retorike koja se odnosi na DPS i prestanu da vrijeđaju inteligenciju građana.

On je rekao da će svaka odluka i svaka politika manjinske vlade, ukoliko uopšte odluče da joj daju podršku, zavisiti samo i isključivo od DPS-a.

“Prema tome, savjetujem vam da počnete da se ponašate prikladno poziciji u kojoj se nalazite, i da se bavite svojom, a ne našom strankom”, navodi se u reagovanju.

U suprotnom, kako je kazao Nikolić, moglo bi se desiti da do ulcinjskih izbora “ispred imena Abazovića uz riječ mandatar stoji i dodatak – koji je usljed odsustva podrške morao da vrati mandat”.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije