fbpx
NaslovnicaCrna GoraNikolić: Cilj A divizija

Nikolić: Cilj A divizija

 

Nikšić, (MINA) – Golbal reprezentacija Crne Gore želi medalju na Evropskom prvenstvu (EP) u finskom Lahtiju i plasman u viši rang, kazao je kapiten Marko Nikolić.

Šampionat će biti odigran od 31. maja do 7. juna, a okupiće deset reprezentacija, podijeljenih u dvije grupe. Crna Gora igraće u B grupi sa Poljskom, Švedskom, Italijom i Engleskom. Nikolić je kazao da su očekivanja velika i da crnogorski golbalisti sanjaju A diviziju.

“Nadam se da ćemo ispuniti zacrtani cilj – plasman u A diviziju, među deset najboljih reprezentacija Evrope”, rekao je Nikolić agenciji MINA.

On je kazao da je reprezentacija odradila kondicione pripreme u Nikšiću i da će do odlaska za Finsku sparingovati sa Rumunijom i Srbijom.

“Domaćini smo reprezentaciji Rumunije i sa njom odigraćemo dvadesetak mečeva. Do EP odradićemo sparinge sa reprezentacijom Srbije i ti mečevi poslužiće nam da spremni dočekamo start šamponata i duel sa Poljskom”, rekao je Nikolić.

Selektor Nikola Čurović kazao je da kroz mečeve sa Rumunijom želi da provjeri trenutnu formu i uoči eventualne nedostatke.

“Najbitnije je da je ekipa zdrava, da je na okupu i da momci vrijedno rade Siguran sam da ćemo maksimalno spremni otići na EP”, rekao je Čurović.

On je naglasio da je optimista i da vjeruje u dobar plasman.

“Učestvuje deset izjednačenih reprezentacija koje su podijeljene u dvije grupe. Mi smo u B grupi sa Poljskom, Švedskom, Italijom i Engleskom. Nadam se da ćemo u tom četvrtom meču grupne faze sa Švedskom igrati za prvo mjesto, kako bi sebi olakšali put do finalnog cilja, odnosno izabrali lakšeg protivnika u četvrtfinalu i polufinalu. Idemo da ostvarimo cilj – plasman u A diviziju, među deset evropskih selekcija”, rekao je Čurović.

On smatra da bi to, za ekipu koja je tek pet godina na okupu, bio veliki uspjeh. Član global reprezentacije Goran Macanović kazao je da je napredak u igri crnogorskog tima evidentan u svim elementima igre.

“Jako smo uigran tim, a završne pripreme i ubjedljivi trijumfi protiv Rumunije to najbolje i potvrđuju. Ekipa kompaktno djeluje, imamo dobru odbranu, odličan napad”, kazao je Macanović.

Govoreći kao najiskusniji član reprezentacije, on je naglasio da je optimista i Crna Gora ima velike šanse da osvoji jedno od prva tri mjesta u B diviziji i plasira se u najviši rang – A diviziju .

“Optimista sam da ćemo ove godne imati dva velika takmičenja i da ćemo učestvovati na dva šampionata – B i A divizije”, kazao je Macanović.

Prema propozicijama, Plasman u A diviziju će izboriti tri najbolje ekipe , dok će se u C diviziju preseliti reprezentacije koje zauzmu osmo, deveto i deseto mjesto.

Crnogorski golbalisti u Lahtiju četvrti put igraće na šampionatima Evrope. Kao debitanti, septembra 2017. godine u moldavskom Kišinjevu, osvojili su srebrnu medalju i izborili plasman u B diviziju.

Godinu kasnije na EP B divizije u poljskom Horzovu završili su kao osmoplasirani od deset ekipa i ispali u niži rang takmičenja – C diviziju. Crna Gora je povratak u B diviziju izborila osvajanjem srebrne medalje na prvenstvu C divizije 2019. godine u italijanskoj Lakvili. 

Najčitanije