fbpx
NaslovnicaCrna GoraNeophodna saradnja građanski orijentisanih političkih snaga

Neophodna saradnja građanski orijentisanih političkih snaga

Podgorica, (MINA) – Saradnja svih građanski orijentisanih političkih snaga na savladavanju izazova sa kojima se Crna Gora suočava presudna je za dalji napredak države, ocijenjeno je na sastanku premijera Duška Markovića i predstavnika Građanskog pokreta URA-e.

Marković je, kako je saopšteno iz Vlade, upoznao sagovornike sa opredjeljenjem da se u izborni proces uđe nakon društvenog dijaloga i mogućeg konsenzusa, kojem Vlada teži.

„Crna Gora kao malo društvo mora u ovom trenutku da okupi sve koji mogu doprinijeti našim ciljevima. U onome što vi radite vidim potencijal za to“, rekao je Marković.

On i predstavnici URA-e, na čelu sa predsjednikom tog građanskog pokreta Dritanom Abazovićem, saglasili su se da je u cilju daljeg napretka Crne Gore presudna saradnja svih građanski orijentisanih političkih snaga na savladavanju izazova sa kojima se država suočava.

Oni su se, tokom razgovora vođenog u okviru inicijative Savez za Evropu, saglasili i u tome da je Crna Gora uspješno izašla iz borbe protiv koronavirusa.

Predstavnici URA-e saopštili su da su spremni da predlože i pojedina kadrovska rješenja koja se tiču crnogorskih institucija i da će se o rezultatima inicijative Savez za Evropu odrediti nakon predloga koji stignu iz Vlade.

Najčitanije