fbpx
NaslovnicaCrna GoraNeće ugroziti poljoprivredne i ekološke potencijale planine

Neće ugroziti poljoprivredne i ekološke potencijale planine

Podgorica, (MINA) – Vojska Crne Gore (VCG) koristiće Sinjajevinu u mjeri koja neće ugroziti poljoprivredne, turističke, niti ekološke potencijale planine, saopšteno je iz kolašinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz te stranke su, reagujući na ocjenu iz Socijalističke narodne partije (SNP) da je donošenje odluke o formiranju vojnog poligona na Sinjajevini još jedan u nizu dokaz da aktuelna vlast radi protiv interesa građana, kazali da su posljednji lokalni izbori najbolje pokazali koliko stanovnici Kolašina vjeruju u ono što piše i radi SNP.

“U zabludi su manipulanti iz sve malobrojnijeg SNP-a. VCG koristiće Sinjavinu u mjeri koja neće ugroziti poljoprivredne, turističke, ni ekološke potencijale planine”, rekli su iz DPS-a.

To su, kako su naveli, potvrdile i stručne analize i svi dobronamjerni mještani i građani moći će da se uvjere u to.

Iz DPS-a poručili su da će VCG, opštim razvojem infrastrukture na tom području, učiniti da Sinjavina bude bliža stočarima i zaljubljenicima prirode.

“Kada je u pitanju ta planina, glas građana se odavno i glasno čuo – Sinjavina je adresa koja će sačuvati stočarsku i poljoprivrednu proizvodnju, turistima pokazati prirodne potencijale i biti podrška brojnim razvojnim projektima ovoga područja”, navodi se u reagovanju.

Iz DPS-a kazali su da VCG na Sinjavini smeta jedino onima koji ne mogu ni 13 godina kasnije izgovoriti „nezavisna Crna Gora“ i „Vojska Crne Gore“.

SNP je, kako su naveli, iz dokolice „izvukao“ Sinjavinu, kako bi obnovio nekadašnju retoriku.

“Sinjavina će nastaviti da nas hrani i ekonomski brani, jer će je razvijati projekti vrijednih domaćina uz podršku lokalnih uprava i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. Neće se razvijati, ni braniti populizom i političkim zloupotrebama i odštampanim majicama”, dodaje se u reagovanju.

Najčitanije