fbpx
NaslovnicaCrna GoraNeće dopustiti zdravstveno ugrožavanje prosvjetnih radnika

Neće dopustiti zdravstveno ugrožavanje prosvjetnih radnika

Podogorica, (MINA) – Sindikat prosvjete, po cijenu početka školske godine, neće dopustiti zdravstveno i finansijsko ugrožavanje prosvjetnih radnika, upozorio je predsjednik podgoričkog Odbora Sindikata prosvjete Slobodan Savović.

Savović je Vijestima kazao da je novim školskim kalendarom predviđeno produžavanje oba polugođa, ali i rad subotom i da to za njega predstavlja ogromno ogorčenje.

“Jer je u vanrednoj situaciji trebalo smanjiti broj radnih dana i kroz redukciju planova i vaspitno-obrazovnih ciljeva, što je bio posao Zavoda za školstvo i Centra za stručno obrazovanje, čime bi se izbjeglo ovakvo rješenje. Slobodan sam da zaključim da će se sa ovakvim školskim kalendarom platiti nečiji kolektivni godišnji odmor i nerad“, poručio je Savović.

On je istakao je da „ne želi da bude ultimativan, ali da je spreman da organima Sinidkata prosvjete predloži čak i novo odlaganje početka školske godine, ako se uskoro ne definišu stavovi u vezi sa preporukama te organizacije u vezi sa nastavom i zaštitom prosvjetara u doba epidemije koronavirusa.

Najčitanije