fbpx
NaslovnicaCrna GoraNastavnici opterećeni, očekuju veće zarade

Nastavnici opterećeni, očekuju veće zarade

Podgorica, (MINA) – Sindikat prosvjete Crne Gore (SPCG) očekuje da će Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta prepoznati njihov rad i odricanje tokom epidemije i novim budžetom obezbijediti dodatna sredstva za uvećanje zarada nastavnicima.

Predstavnici Sindikata istakli su da očekuju nastavak razgovora s resornim Ministarstvom i poručili da su profesori završnih razreda u školama posebno opterećeni nastavom i provjerama znanja.

V.D. predsjednice SPCG Slavka Bošković kazala je za Dan da se nadaju da će biti prostora da se uvećaju primanja prosvjetnih radnika.

Ona je istakla da će se Ministarstvo nakon analize upoznati sa obimom dopunskog angažovanja i opterećenja u nastavi.

„Očekujemo da će nam u narednim danima zvanično biti dostavljen nacrt budžeta za prosvjetu u ovoj godini. Na osnovu toga ćemo zauzeti stav, ali vjerujemo da ima prostora u budžetu da se obezbijede dodatna sredstva i nagradi rad svih kolega u sistemu“, rekla je Bošković.

Ona je navela da su već razgovarali s predstavnicima Ministarstva o načinima za isplatu dopunskog rada, tako da očekuju nastavak pregovora kada to bude moguće zbog epidemiološke situacije.

Najčitanije