fbpx
NaslovnicaCrna GoraNastavljene protestne šetnje

Nastavljene protestne šetnje

Podgorica/Nikšić, (MINA) – U više crnogorskih gradova večeras su održane protestne šetnje zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti.

Iz Sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog građani su predvođeni sveštenstvom i monaštvom eparhije budimljansko – nikšićke, prošli ulicama Nikšića i iskazali nezadovoljstvo zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

U Nikšiću je prije litije prethodio moleban u Sabornom hramu.

Sveštenik Mirko Vukotić, paroh kočanski, rekao da su svi učesnici litije svjedoci minulih nekoliko dana da je čuveni nikšićki Trg slobode postao hram slobode.

“I ovo nadaleko čuveno nikšićko korzo pozvalo nas je da budemo šetači u sretanje Bogomladencu Hristu. Nema ljepšega osjećaja za svakog čovjeka nego kad se odazove na poziv Boga živoga, da posvjedoči istinu njegovu, da posvjedoči da je spreman na ovo naše malo stradanje da budemo njegovi, kao što je on za nas stradao na krstu”, rekao je Vukotić.

Prema njegovim riječima, sa Trga-hrama, kao i sa svakog trga širom Crne Gore prethodnih večeri u svijet je otišla najljepša slika i glas mira, ljubavi, svjedočenja istine Božije.

”Svi sveštenici iz ovog grada i iz Crne Gore, zajedno sa našim arhijerejima, mitropolitm Amfilohijem i vladikom Joanikijem, nemaju ništa drugo do da vas pozovu da i ubuduće i svagda budete ljudi, da budete Božiji i samo tako će Bog biti sa nama”, poručio je Vukotić.

Svečana litija završena je mirnim hodom do Sabornog hrama.

Litije su održane i u Beranama, Bijelom Polju, Žabljaku, Budvi, Baru, Pljevljima, Plužinama, Mojkovcu, Kolašinu i Danilovgradu.
(kraj) mpa/sni

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...