fbpx
NaslovnicaCrna GoraNapad na Pilava neprihvatljiv u 21. vijeku

Napad na Pilava neprihvatljiv u 21. vijeku

Podgorica, (MINA) – Bošnjačka stranka osudila je jučerašnji napad na Emira Pilava iz Pljevalja, i poručila da je napad na njega, samo zato što je pripadnik islamske vjere, neprihvatljiv u 21. vijeku.

Iz te stranke su naveli da očekuju od nadležnih brzo rasvjetljenje tog slučaja.

Prema njihovim riječima, napad na Pilava od njegovog sugrađanina za svaku je osudu.

“Niko nema pravo da ugrožava drugoga, ponajmanje iz razloga ako je neko druge vjere. Ugrožavati svog sugrađanina samo zato što je Bošnjak, uz poruku „marš u džamiju“, korak je unazad za cjelokupnu pljevaljsku zajednicu, poznatu kao primjer zajedničkog suživota“, kazali su iz Bošnjačke stranke.

Oni su naveli da vjeruju da je riječ o izolovanom slučaju neodgovornog pojedinca, koji je potpaljen atmosferom mržnje prema pripadnicima Bošnjaka, „koju imamo prilike da vidimo u posljednje vrijeme, i sam se odlučio da je ispolji na svom sugrađaninu“.

Kako su kazali, izuzetno raduje pravovremena reakcija pljevaljske policije.

“Isto očekujemo od tužilaštva, da ispita okolnosti napada, da počinilac ovog gnusnog napada bude priveden pravdi. Pljevlja su primjer zajedničkog života svih njenih građana. Ovakvi i slični napadi neće ugroziti multietnički sklad grada“, kazali su iz Bošnjačke stranke.

Najčitanije