fbpx
NaslovnicaCrna GoraNajveći izazov infrastruktura VCG i Mornarice

Najveći izazov infrastruktura VCG i Mornarice

Podgorica, (MINA) – Nakon modernizacije vazduhoplovnih i kopnenih oružanih snaga, najveći izazov je infrastruktura koju ima Vojska Crne Gore (VCG) i Mornarica, saopštio je danas ministar odbrane Predrag Bošković.

Bošković je, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, sa načelnikom Generalštaba, Dragutinom Dakićem i saradnicima obišao objekte VCG na primorju, od Herceg Novog do Ulcinja.

Bošković je ocijenio da Mornarica VCG još nije u potpunosti reformisana, kako bi na najbolji način služila interesima Crne Gore.

“To je i bila tema zajedničkog sastanka, da vidimo kako u narednom periodu riješiti jedan značajan broj izazova, kao što je opremanje, bolja formacijska struktura i prilagođavanje onome što su interesi države kakva je Crna Gora”, istakao je Bošković.

On je kazao da je obilazak lokacija od Herceg Novog do Ulcinja bio izuzetno koristan, jer se došlo do određenih rješenja, koja, kako je istakao, mogu značiti novo svijetlo za Mornaricu VCG.

“Neke lokacije koje smo danas obišli su sa aspekta Vojske Crne Gore perspektivne, neke to nisu i biće predate drugim državnim organima na upravljanje, kako bi se valorizovale na najbolji način”, zaključio je Bošković.

Najčitanije