fbpx
NaslovnicaCrna GoraNajbučniji oni kojih se tiče rad Tužilaštva

Najbučniji oni kojih se tiče rad Tužilaštva

Podgorica, (MINA) – Protiv izmjena Zakona o tužilaštvu najbučniji su oni kojih se direktno i indirektno tiče nesmetan rad Tužilaštva i beskompromisna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, ocijenio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

On se danas sastao sa ambasadorom Slovenije u Crnoj Gori, Gregerom Preskerom i izaslanikom odbrane Slovenije, Borisom Geršakom.

Kako je saopšteno iz Vlade, Abazović je naveo da Crna Gora i Slovenija nemaju otvorenih pitanja i da je susret prilika da se potvrdi dobra saradnja dvije zemlje na svim nivoima.

On je kazao da izmjene i dopune Zakona o tužilaštvu imaju veliki značaj za Crnu Goru.

„Prethodnih dana su protiv pomenutih izmjena najbučniji oni kojih se direktno i indirektno tiče nesmetan rad Tužilaštva i beskompromisna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije u Crnoj Gori“, naglasio je Abazović.

On je, konstatujući decenijsku zarobljenost Tužilaštva, istakao da bez izmjena Zakona o tužilaštvu nema ni napretka u poglavljima 23 i 24.

Abazović se zahvalio Preskeru na podršci koju Crna Gora konstantno dobija od Slovenije na putu ka Evropskoj uniji (EU), naglašavajući da je podrška te države značila i tokom pristupanja Alijansi.

Presker je naveo da Slovenija ostaje posvećena razvoju odnosa dvije države na svim nivoima

Kako je rekao, Crna Gora će od Slovenije uvijek imati otvorenu i konkretnu podršku na putu ka EU.

“Sastanak je bio prilika za razgovor o izazovima koje imaju Crna Gora i Slovenija kao članice NATO saveza, važnosti njegovanja doprosusjedske saradnje na Zapadnom Balkanu i globalnim izazovima u kontekstu pandemije virusa COVID-19”, navodi se u saopštenju.

Najčitanije