fbpx
NaslovnicaCrna GoraNadležni da se izjasne o bezbjedonosnoj situaciji

Nadležni da se izjasne o bezbjedonosnoj situaciji

Podgorica,(MINA) – Socijalistička narodna partija (SNP) zatražila je od ministra unutrašnjih poslova Melvudina Nuhožića i direktora policije Veselina Veljovića da objasne građanima kakva je bezbjedonosna situacija u Crnoj Gori i šta su preduzeli u cilju suzbijanja organizovanog kriminala.

Iz SNP-a su kazali da je eksplozija u srijedu u Podgorici uznemirila mještane Momišića i Bloka pet i šest.

„Zahtijevamo od ministra unutrašnjih poslova i direktora Uprave policije da se izjasne o ovim događajima, objasne građanima kakva je trenutna bezbjedonosna situacija u zemlji i koji su koraci preduzeti u cilju zaustavljanja ove pošasti“, nevodi se u saopštenju SNP-a.

Kako su kazali, užasan događaj, u kojem je život izgubila jedna osoba, a teško povrijeđena druga, još jedan je u nizu onih po kojima su crnogorski gradovi prepoznatljivi poslednjih godina.

„Nakon dvije slične tragedije na Cetinju, u kojima su živote izgubile dvije osobe, krvoproliće se nastavlja u Glavnom gradu. Pri tome, vinovnici ovakvih nesreća ne vode računa ni o potencijalnim nevinim žrtvama“, upozorava se u saopštenju.

Iz SNP-a navode da su samo par minuta prije eksplozije u marketu “Lida” bila djeca iz Dalmatinske ulice, kao i da su u Hitnoj završile radnica te prodavnice i žena koja je parkirala automobil u neposrednoj blizini.

Kako se navodi, SNP upozorava vlast da se takve stvari više ne smiju dešavati, da se moraju preduzeti konkretne mjere na suzbijanju organizovanog kriminala i učiniti sve da Podgorica i ostali gradovi budu ponovo bezbjedna mjesta za život svih građana.

„Umjesto što pretresaju sveštenike i demonstriraju silu nad mladima koji crtaju trobojke, i prebrojavaju učesnike litija, Nuhodžiću i Veljoviću bi bilo bolje da priznaju da nemaju snage ili volje da rješavaju ovakve slučajeve“, neveli su iz SNP.

Najčitanije

Omladinci ubjedljivi na Malti

Podgorica, (MINA) - Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore upisala je i drugi trijumf u...