fbpx
NaslovnicaCrna GoraNa računu za donacije više od četiri miliona EUR

Na računu za donacije više od četiri miliona EUR

Podgorica, (MINA) – Na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT) do sada je uplaćeno više od četiri miliona EUR, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Vlade.

Navodi se da je donacijom od pola miliona EUR NKT-u, vlasnik kompanije Orascom development, Samih Saviris, potvrdio riječi premijera Duška Markovića da Crna Gora ima društveno odgovorne i respektabilne strane investitore.

„Sa ovom donacijom, danas u 14 sati, dakle za manje od deset dana od otvaranja računa za donacije NKT-a, iz zemlje i inostranstva uplaćeno je preko četiri miliona EUR“, kaže se u saopštenju.

Iz Kabineta predsjednika Vlade su precizirali da je do ovog trenutka 896 kompanija i pojedinaca iz zemlje i inostranstva uplatilo oko 4,28 miliona EUR i 42 hiljade USD.

„Sva sredstva uplaćena na žiro račun NKT trošiće se transparetno, u skladu sa sugestijama donatora i za potrebe podrške sistemu u borbi protiv posljedica korona virusa, o čemu će javnost biti blagovremeno informisana“, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije