fbpx
NaslovnicaCrna GoraMrvaljević: Čast nositi zastavu na otvaranju

Mrvaljević: Čast nositi zastavu na otvaranju

Podgorica, (MINA) – Crnogorski džudista Srđan Mrvaljević kazao je da je za svakog sportistu velika čast i zadovoljstvo biti barjaktar svoje države, odnosno prvi među jednakima na velikom multisportskom događaju kakove su Evropske igre u Minsku.

Mrvaljević će nositi zastavu na svečanom otvaranju Evropskih igara.

On je naglasio da to predstavlja veliko priznanje ne samo za njega lično, već i za Judo savez, njegov klub Ibar iz Rožaja, ali i cjelokupni džudo sport u Crnoj Gori.

“Siguran sam da će svi crnogorski sportisti, kao i svaki put do sada, dati sve što imaju i mogu kako bi zastavu svoje Crne Gore podigli što visočije, a svoju državu kroz sport predstavili kao pozitivnu, hrabru, snažnu i dostojanstvenu”, kazao je Mrvaljević agenciji MINA.

On je naglasio da Evropske igre u Minsku ove godine predstavljaju zvanično prvenstvo Evrope u džudou.

“Pored prestiža i statusa koje kontinentalno takmičenje donosi sportistima koji osvoje medalje, Evropske igre donose i odredjeni broj olimpijskih bodova. Za medalju na prvenstvu Evrope potrebno je malo sreće, a puno hrabrosti i želje da se dođe do pobjedničkog postoplja. Tu sam da bih se borio i želim da dam sve od sebe što imam i mogu kako bih pobijedio meč. Svjestan sam konkurencije, ali vjerujem da još uvijek mogu da pariram najboljim borcima starog kontinenta”, rekao je Mrvaljević.

On je naglasio da je za njega to prvi pravi test i izazov da vidi gdje je u odnosu na najbolje i u kom pravcu mora da nastavim ukoliko želi plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020.

“To je moj glavni cilj – plasman u Tokio. Svi mi u džudo sportu smo imali veoma težak i neprijatan period iza sebe i sada smo na nekom novom početku”, rekao je Mrvaljević.

On je naglasio da je atmosfera u crnogorskom olimpijskom timu odlična i pozitivna i da svi sportisti jedva čekaju početak takmičenja.

Najčitanije