fbpx
NaslovnicaCrna GoraMisija OEBS-a donirala forenzičku opremu Upravi policije

Misija OEBS-a donirala forenzičku opremu Upravi policije

Podgorica, (MINA) – Misija OEBS-a Crnoj Gori donirala je forenzičku opremu vrijednu 51,98 hiljada EUR Forenzičkom centru i Grupi za suzbijanje krivičnih djela visokotehnološkog kriminala u okviru Uprave policije.

Šefica Misije Mariz Davije i direktor Uprave policije Veselin Veljović potpisali su sporazum o donaciji elektronskim putem, zbog tekućih restriktivnih okolnosti prouzrokovnim koronavirusom.

Iz Uprave policije kazali su da je donacija dio stalne podrške koju Misija pruža s ciljem jačanja Forenzičkog centra i Grupe za suzbijanje visokotehnološkog kriminala u sprovođenju istraga sajber i organizovanog kriminala.

„Potpisivanje sporazuma potvrda je stalne saradnje između Misije OEBS-a i Uprave policije. U 2018. i prošloj godini Misija je donirala forenzičku opremu vrijednu ukupno 86 hiljada EUR“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da OEBS podržava Forenzički centar od njegovog osnivanja 2008. godine, u pogledu obezbjeđivanja opreme i po pitanju profesionalne obuke i mentorstva njegovim naučnicima.

Najčitanije