fbpx
NaslovnicaCrna GoraMinistarstvo zdravlja: ASK u kontinuitetu proganja Borovinić Bojović

Ministarstvo zdravlja: ASK u kontinuitetu proganja Borovinić Bojović

Podgorica, (MINA) – Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) u kontinuitetu proganja ministarku zdravlja Jelenu Borovinić Bojović, saopštili su iz resornog Ministarstva, navodeći da je ona svakodnevno izložena prijetnjama zbog reforme zdravstvenog sistema kojom se ruše monopoli i stavlja tačka na korupciju.

ASK je utvrdio da su premijer Zdravko Krivokapić, Borovinić Bojović i još šest ministara prekršili Zakon o sprečavanju korupcije, jer nijesu prijavili sve prihode i imovinu, zbog čega su kažnjeni sa po 500 EUR.

U reagovanju Ministarstva zdravlja navodi se da ASK u kontinuitetu procesuira i sankcioniše Borovinić Bojović, i to, kako su kazali, po više puta za isti vremenski period, kada se njena imovina svakako nije mogla mijenjati.

Sve te kazne se, tvrde iz Ministarstva, odnose na tehničke propuste i marginalije čija vrijednost je zanemarljiva.

„Recimo, „pronađen” je doktorkin automobil Reno 19, star 30-ak godina, koji je 2012. godine prodat u djelovima za 150 EUR, ili su „pronađeni” vaučeri zaboravljeni još od vremena masovne vaučerske privatizacije čija vrijednost se takođe kreće oko 100 EUR“, kaže se u reagovanju.

Iz Ministarstva su kazali da je zanimljivo da ASK procesuira Borovinić Bojović i zbog imenovanja u zdravstvu, zapošljavanja, kao i zbog pandemije, a još malo će, kako su naveli, i zbog sveopšte krize u svijetu.

„Posebno je indikativno da ASK konstantno proganja i procesuira Borovinić Bojović koja je svakodnevno izložena prijetnjama upravo zbog obimne reforme zdravstvenog sistema kojom se ruše monopoli i stavlja tačka upravo na korupciju“, zaključuje se u reagovanju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Cekliću produžena suspenzija

Podgorica, (MINA) - Defanzivcu Mladosti, Zvonku Cekliću, produžena suspenzija na još mjesec, zbog učešća...