fbpx
NaslovnicaCrna GoraMikijelj: Krivokapić da preispita svoje odluke

Mikijelj: Krivokapić da preispita svoje odluke

Podgorica, (MINA) – Predlog mandatara Zdravka Krivokapića za sastav nove Vlade veoma je problematičan, ocijenili su iz Demokratskog fronta (DF) i pozvali mandatara da još jednom preispita odluke koje je donosio nakon izbora.

Funkcioner tog političkog saveza Mladen Mikijelj kazao je da je nova Vlada koju je predložio Krivokapić podešavana po zahtjevima koalicije Crno na bijelo.

„Mi sigurno nijesmo glasali za ponovno priznanje Kosova, uklanjanje trobojki, himnu Sekule Drljevića i ponižavanje naših velikih predaka koji su učestvovali u oslobodilačkom ratu ili proboju Solunskog fronta“.

Kako je naveo, neko drugi hoće da se poštuju i veličaju samo njihovi, „i da onu istoriju koja pripada njihovom bratstvu, porodici, selu, a ređe plemenu, svima drugima nametnu kao jedinu ispravnu mjeru naše prošlosti“.

Mikijelj je ocijenio da je predlog Krivokapića vezano za sastav nove Vlade „veoma problematičan“.

„A još sumnjivije i ponižavajuće zvuči iznenadno proklamovanje ministarske samostalnosti i najava formiranja radnih grupa za popunu važnih mjesta po dubini”, dodao je on.

Prema riječima Mikijelja, takvo popunjavanje “po dubini” isključuje nadležne stranačke organe vladajućih struktura.

„Hiljade ljudi koji se tamo nalaze žele da se poštuju i njihove odluke, a oni su dominantno iznijeli izbornu pobjedu i zaslužuju toliko“, naveo je Mikijelj.

Kako je kazao, ta dosad neviđena vrsta političke arogancije je posljedica, ne samo nerazumijevanja funkcionisanja političkog sistema, „nego i neprijateljskog odnosa prema svima koji su se na organizovani način godinama borili protiv režima Mila Đukanovića“.

„Programski i po sastavu nova Vlada je očigledno podešavana u skladu sa zahtjevima koalicije Crno na Bijelo“, smatra Mikijelj.

On je kazao da „tu vrstu čudnog ponašanja“ doživljava kao pokušaj kažnjavanja svih opozicionih organizacija i pojedinaca koji nisu htjeli da ćute, da služe režimu, čekaju službeni stan, da prihvataju svaku režimsku ponudu napredovanja na poslu znajući da bi tako mogli i da ućare nešto.

„Nama Budvanima dobro je poznato kako je DF okupio opozicione stranke u koalicioni savez Za budućnost Crne Gore, i nema nikakve tajne ko je tu za koga garantovao, ko koga upoznao, preporučio i doveo“, naveo je Mikijelj.

Budvani su, dodao je on, oslanjajući se na riječ i čast tih važnih ljudi, mnogo dali da bi najzad progovorili i oni koji su 30 godina ćutali.

„Mislim da je pravi trenutak da se svi podsjetimo postignutih dogovora, preuzetih obaveza i da se zapitamo da li je ovo što se dešava sada, baš to“, zaključuje se u saopštenju Mikijelja.

Najčitanije