fbpx
NaslovnicaCrna GoraMehmeti: Situacija u Ulcinju stabilna

Mehmeti: Situacija u Ulcinju stabilna

Podgorica, (MINA) – Situacija u Ulcinju je stabilna, iako su intenzivne padavine prethodnih dana prouzrokovale podizanje vodostaja rijeke Bojane i rast nivoa vode u naseljima na područjima Štoja, kazao je načelnik ulcinjske Službe zaštite i spašavanja Saubih Mehmeti.

On je rekao da u ovom trenutku nema bojazni da može doći do pogoršanja situacije.

“Situacija sa poplavom trenutno je stabilna, iz razloga što nijesu ispuštene velike količine vode iz akumulacionih jezera sa albanske strane. Te nekontrolisane vode bi značajno pogoršale situaciju“, rekao je Mehmeti, prenosi Mediabiro.

On je naglasio da je Opština u svakodnevnom kontaktu sa Štabom civilne zaštite u Skadru, prema čijim informacijama je trenutno sve pod kontrolom. „U ovom trenutku, kako su iz Štaba kazali, nema bojazni da može doći do pogoršanja situacije“.

Mehmeti je naveo i da su putem saopštenja za javnost obavijestili građane da budu obazrivi, kako bi preduzeli sve preventivne mjere za sprječavanje posljedica od poplava.

„Mi smo u pripravnosti i u stalnom smo kontaktu i sa Koordinacionim timom za spašavanje. Očekujemo da se ova situacija prevaziđe sa što manje posljedica. U odnosu na juče nema promjena, pogranična sela Fraskanjel, Lisna, Bori za sada su sigurna”, poručio je Mehmeti.

Najčitanije