fbpx
NaslovnicaCrna GoraMehmedović želi pobjedu protiv Srbije

Mehmedović želi pobjedu protiv Srbije

Podgorica, (MINA) – Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore plasmanom na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre ispunila je cilj na Svjetskom prvenstvu, ali želi da pobjedom protiv Srbije završi nastup, kazala je lijevo klrilo Majda Mehmedović.

Crna Gora i Srbija odigraće sjutra ujutro, u tri sata i 30 minuta, odigraće meč za peto mjesto na šampionatu.

Mehmedović je istakla da ostaje žal za bodom protiv Španije, navodeći da bi možda da su izbjegle porazu sve bilo drugačije.

“Ne mogu reći da nijesam zadovoljna partijama na prvenstvu. Ostaje još utakmica sa Srbijom, biti peti ili šesti možda i toliko nije ni bitno, ali nama znači taj meč i nam da ćemo se boriti od prvog do posljendjeg minuta”, rekla je Mehmedović.

Ona je podsjetila da Crna Gora ima pozitivan skor u mečevima sa Srbijom.

“To su djevojke koje možda i najbolje poznajemo. Igraju dobro na ovom šampionatu i ne očekujemo lak meč. Pobijedile su u Japanu mnogo kvalitetne reprezentacije, tako da će biti borba svih 60 minuta”, rekla je Mehmedović.

Prema njenim riječima, peto i šesto mjesto sa Svjetskog prvenstvo donijeće na kvalifikacionom turniru dvije evropske reprezentacije.

“Iskreno ne plašim se nikoga, ko god da dođe dobro ćemo ih spremiti i dati sve od sebe da ponovo budemo na Olimpijskim igrama”, kazala je Mehmedović.

Crnogorske rukometašice u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju, u zavisnosti od konačnog plasmana na SP, igraće na turniru drugom ili trećem turniru.

Na turniru dva igraće bronzani i šestoplasirani sa SP, kao i Kina, drugoplasirana sa azijskog kvalifikacionog turnira.

Posljednji učesnik biće druga evropska selekcija – Švedska ili Mađarska.

Švedska selekcija, ukoliko izgubi od Njemačke u meču za sedmo mjesto u Japanu, vizu za Olimpijske igre tražila bi kao šestoplasirana sa Evropskog prvenstva (EP).

U slučaju pobjede Švedske šansu da se domogne Tokija imala bi Mađarska, koja je bila sedma na EP u Francuskoj.

Na turniru tri igraće selekcije koje osvoje četvrto i peto mjesto na SP, Rumunija kao četvrtoplasirana sa EP i Sjeverna Koreja, koja je bila treća na azijskim kvalifikacijama.

Kvalifikacioni turniri biće odigrani u martu, a domaćini će biti određeni naknadno. Po dvije najbolje selekcije sa sva triu turnira izboriće plasman na Olimpijske igre.

Najčitanije