fbpx
NaslovnicaCrna GoraMedojević: Možda je Abazoviću cilj dezintegracija Crne Gore

Medojević: Možda je Abazoviću cilj dezintegracija Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Lider Građanskog pokreta (GP) URA Dritan Abazović pokušava da napravi antisrpsku vladu, što može voditi dezintegraciji Crne Gore, kazao je predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević.

On je, na konferenciji za novinare, rekao da sa Abazovićem nema građansku komunikaciju, ali da to ne znači da ne mogu politički da razgovaraju.

Medojević je kazao da bi Abazoviću tokom razgovora poručio da će biti odgovoran za dezintegraciju Crne Gore, da pokušava da napravi antisrpsku vladu i da će to dovesti do homogenizacije srpskog političkog faktora i radikalizacije njihovih političkih zahtjeva.

Prema njegovim riječima, to može voditi dezintegraciji Crne Gore, prenosi portal Vijesti.

“Možda je to cilj Abazovića, kao etničkog Albanca, da napravi što je napravio Stipe Mesić, da kaže – ja sam bio predsjednik Vlade Crne Gore i poslije mene Crna Gora ne postoji”, rekao je Medojević.

On je kazao da još nije dobio zvanični poziv GP URA na razgovore o izlasku iz političke krize.

Medojević je rekao da će nekoliko dana biti van Crne Gore i da će se eventualnom pozivu odazvati nakon toga.

Potpredsjednica PzP-a Branka Bošnjak saopštila je ranije danas da će Medojević voditi pregovore u ime te partije.

Medojević je kazao da PzP sve odluke donosi na organima stranke.

“Mi smo uvijek bili za formiranje vlade na osnovu izborne volje”, kazao je Medojević, navodeći da je prvi u Demokratskom frontu tražio nove izbore.

On je rekao da su potpredsjednici PzP-a, Bošnjak i Branko Radulović, u utorak imali neformalne razgovore sa kolegama poslanicima.

Medojević je kazao da nijedan šleper sa cigaretama nije ušao ili izašao iz Luke Bar tokom evakuacije zbog dojave da je postavljen eksploziv, navodeći da direktorica Uprave prihoda i carina Milena Petričević obmanjuje javnost.

Medojević tvrdi da je, zajedno sa cigaretama, nestao i kokain nepoznate količine, ali nije iznio nijedan dokaz za te navode.

On je ponovio optužbe da aktuelna vlast stoji iza šverca.

“To će prestati kada se formira vlada od ljudi koji ne primaju novac od švercera cigareta i kokaina”, naveo je Medojević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije