fbpx
NaslovnicaCrna GoraMedojević: Glasaću za zakone koje je Đukanović vratio

Medojević: Glasaću za zakone koje je Đukanović vratio

Podgorica, (MINA) – Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević kazao je da će glasati za sve zakone koji budu na dnevnom redu sjednice Skupštine zakazane za 20. januara, kada bi trebalo ponovo da se odlučuje o ranije usvojenim zakonima koje je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odbio da potpiše.

Medojević je Vijestima rekao da je, kada je 5. januara kazao da neće glasati ni za jedan zakon dok ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić ne podnese ostavku, mislio na zakone koje će predložiti Vlada.

On je istakao da do njega još nije došla prijava koju je, navodno, Spajić podnio protiv njega, a to potvrdio i premijer Zdravko Krivokapić.

“Ja sam za sve zakone koji su ponovo na glasanju, zbog odbijanja Đukanovića da ih potpiše, već glasao. Tako da se moja izjava ne odnosi na te zakone koje sam već glasao“, pojasnio je Medojević.

Kako je naveo, njegova izjava da neće glasati za zakone koje predloži Vlada je reakcija na izjavu Krivokapića na Televiziji Nikšić „da je Spajić podnio krivičnu prijavu protiv mene zbog mojih javnih kritika, protivustavnog, protivzakonitog, tajnog i netransparentnog zaduživanja“.

„Ja ni moj advokat još nijesmo dobili tu prijavu, pa ne znamo da li se možda premijer ponovo zbunio ili nešto pogrešno shvatio”, rekao je Medojević.

On je ponovio da će podnijeti ostavku nakon rasprave o budžetu za ovu godinu.

Najčitanije