fbpx
NaslovnicaCrna GoraMaske su dio komercijalne nabavke

Maske su dio komercijalne nabavke

Podgorica, (MINA) – Maske koje se nalaze u prodaji u apotekama dio su komercijalne nabavke, plaćene sa računa Montefarma i nabavljene direktno od proizvođača bez posrednika, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Oni su rekli da se, nakon procjene trenutne epidemiološke situacije, Nacionalno koordinaciono tijelo saglasilo da se dio hirurških maski nađe u prodaji u apotekama Montefarma.

Iz Montefarma su kazali da je cijena po kojoj se maske prodaju nabavna, uvećana za sedam odst PDV i iznosi 0,51 EUR.

“Porudžba i plaćanje pomenitih maski izvršena je 20.marta 2020.godine to jest prije nego su u Crnu Goru stigle donacije”, kaže se u saopštenju Montefarma.

Oni su rekli da se donirana oprema ne prodaje u apotekama Montefarma već da je namijenjena onima koji su najviše izloženi opasnosti od corona virusa.

“To su zdravstveni radnici i svi oni koji u ovom trenutku moraju obavljati radne zadatke – vojska, policija, vatrogasna služba, mediji, itd”, navodi se u saopštenju.

Montefarm je, kako su podsjetili, isporučio svojim apotekama, u svim opštinama u Crnoj Gori, određeni broj zaštitnih maski, srazmjerno broju stanovnika, a prodaja je počela jutros.

“Broj maski koje se mogu kupiti ograničen je na 5 komada po pacijentu.Apoteke rade od osam do 18 sati, subotom takođe, a apoteke koje rade 24 sata nijesu mijenjale radno vrijeme”, kazali su iz Montefarma.

Oni su apelovali na građane da prilikom boravka u našim apotekama poštuju ograničenja kada je u pitanju broj osoba koje u istom trenutku mogu boraviti na 10 metara kvadratnih prostora, da poštuju međusobno rastojanje kao i broj maski koje mogu kupiti.

Najčitanije