fbpx
NaslovnicaCrna GoraMarković pozvao okupljene građane da se raziđu

Marković pozvao okupljene građane da se raziđu

Podgorica, (MINA) – Premijer Duško Marković pozvao je građane koji su se okupili protiveći se usvajanju Zakona o slobodi vjeroispovijesti da se raziđu, i poručio da će, ukoliko to ne učine, država uraditi sve da obezbijedi normalne uslove.

Crnogorski parlament usvojio je jutros Zakon, glasovima poslanika vladajuće većine i Socijaldemokratske partije. Policija je prethodno privela poslanike Demokratskog fronta, zbog incidenta koji su izazvali u plenarnoj sali.

Marković je, nakon sjednice, novinarima u parlamentu kazao da žali zbog neodgovornog odnosa pojedinih poslanika prema parlamentu.

„Današnjoj Crnoj Gori ne treba ovako ponašanje, ne treba nam šešeljizacija crnogorskog parlamenta“, poručio je on.

Marković je osudio incident koji su poslanici Demokratskog fronta izazvali u plenarnoj Sali, navodeći da se radi o neprimjerenom činu.

Vlada je, kako je naveo, pokazala sposobnost da obezbijedi kvalitetan dijalog.

“Zakon je usvojen, i osnažiće naše napore da Crnu Goru izgrađujemo kao slobodno društvo u kojem će vjernici imati sva prava“, istakao je Marković.

On je poručio da je država sposobna da održi mir i stabilnost i kada su ovakve situacije u pitanju.

„Građani nijesu izašli samostalno, nego na poziv lidera DF-a, da bi na taj način izvršili pritisak. To je nerazumijevanje politike“, rekao je Marković i dodao da se ne može funkcionisati na bazi ucjena.

On je pozvao građane koji su se okupili da se raziđu.

„Ako se to ne usliši, država će uraditi sve da obezbijedi normalne uslove”, poručio je Marković.

On je zahvalio velikom broju građana koji se nijesu odazvali pozivu DF-a, kao i poslanicima koji su, kako je naveo, kvalitetno učestvovali u raspravi.

„Ne vjerujem u nemire i nestabilnost“, dodao je Marković.

Najčitanije