fbpx
NaslovnicaCrna GoraMarković: Izostala efikasna akcija tužilaštva

Marković: Izostala efikasna akcija tužilaštva

Podgorica, (MINA) – Policija je u slučaju korupcije u Ministarstvu održivog razvoja i turizma (MORT) postupala zakonito, blagovremeno i savjesno, ali je efikasna akcija tužilaštva izostala, ocijenio je premijer Duško Marković.

On se, kako je saopšteno iz Vlade, obratio danas Tužilačkom savjetu pismom u vezi sa slučajem korupcije u Urbanističko-građevinskoj inspekciji MORT-a i ukazao da je, uprkos zakonitom, blagovremenom i savjesnom postupanju policije, izostala efikasna akcija tužilaštva.

Marković je kazao da je, nakon otkrivanja očiglednog postojanja korupcije, kao predsjednik Vlade zatražio detaljnu informaciju o postupanju Uprave policije u konkretnom, i drugim predmetima vezanim za protivzakonito postupanje urbanističko-građevinskih inspektora.

„Iz informacije Uprave policije od 1. novembra može se zaključiti da je taj organ izvršne vlasti u svemu zakonito, blagovremeno i savjesno postupao prema Državnom tužilaštvu koje u ovim predmetima, saglasno Ustavu i zakonu, rukovodi u svim fazama izviđaja i istrage“, naveo je Marković.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Paramont zaustavljen u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Košarkaški klub osoba sa invaliditetom Paramont iz Podgorice nije uspio da...