fbpx
NaslovnicaCrna GoraMarković: Diplomatski odnosi sa Rusijom neće biti prekinuti

Marković: Diplomatski odnosi sa Rusijom neće biti prekinuti

Podgorica, (MINA) – Crna Gora neće prekinuti diplomatske odnose sa Rusijom zbog presude za pokušaj terorizma uoči parlamentarnih izbora 2016. godine, već će strpljivo i razumno nastojati da oni budu podignuti na viši nivo, poručio je premijer Duško Marković.

Marković je danas u parlamentu, odgovarajući na pitanje poslanika Demokratskog fronta Nebojše Medojevića, rekao da ne postoje rizici po mir i stabilnost države, niti će ih biti ni nakon donošenja pravosnažne presude.

On je kazao da Medojević bolje zna da li će neko, u nastojanju da izbjegne suočavanuje sa pravdom, posegnuti za nekim neracionalnim aktivnostima.

„Ono što ja znam je da država mora i može da obezbijedi sigurnost svakog pojedinca u Crnoj Gori i, naravno, izvršavanje odluka organa državne vlasti. To je Ustavna obaveza, i Vlada ima i kapacitet i odlučnost da je slijedi“, istakao je Marković.

Kako je naveo, građani Crne Gore su pokazali kroz istoriju da su sposobni da slijede vrijednosti mira, suživota i zajedništva.

„Znam da i vi, kao političar, bez obzira na politički disjurs, želite dobro i svojoj, i svakoj porodici u Crnoj Gori, i bez obzira na naše bolne političke razlike, koje su prerasle u netrpeljivost, ne želite preći crvenu liniju koja bi dovela do ugrožavanja mira i stabilnosti“, kazao je Marković.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Cijene nafte pale nakon iranskih poruka

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema...