fbpx
NaslovnicaCrna GoraMarković danas odgovara na pitanja poslanika

Marković danas odgovara na pitanja poslanika

Podgorica, (MINA) – Crnogorski premijer Duško Marković odgovaraće danas u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.

Poslanik Demokratske partije socijalista Dragutin Papović pitaće Markovića kakav je odgovor Vlade na sve češće pokušaje spoljnih i unutrašnjih političkih činilaca da ugroze mir, stabilnost, demokratiju i građansko društvo Crne Gore.

Poslanika Socijaldemokratske partije Ranka Krivokapića interesuje šta Marković planira da preduzme kako bi bili zaustavljeni, kako je naveo, svima vidljivi i očigledni, međunarodno potvrđeni, opasno negativni trendovi u društvu koji zlonamjerno proizvode velike posljedice po niegovu stabilnost, dalji napredak na putu ka EU i ukupan proces demokratske konsolidaciie.

Poslanica Danijela Pavićević je u ime kluba Socijalistička narodna partija (SNP) – Demos pitala je šta je Vlada konkretno uradila na planu sprovođenja reforme javne uprave, koja podrazumijeva racionalizaciju zaposlenih u lokalnim samoupravama i državnoj upravi.

Ona je tražila da joj se dostavi podatak o primanjima za svakog izvršnog direktora, člana i predsjednika borda direktora firmi koje su u većinskom državnom vlasništvu, kao i pregled finansijskih rezultata firmi za 2018. i prošlu godinu.

Pavićević je zatražila i pregled svih primanja izvršnih direktora, članova i predsjednika borda direktora svih nezavisnih regulatora.

Poslanik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović tražio je od Markovića komentar na učestale incidente tokom kojih se ispoljava šovinizam prema pripadnicima nacionalnih manjina u Crnoj Gori.

U ime kluba poslanika Socijaldemokrata i Liberalne partije, Andrija Popović je pitao kako Vlada planira da zadrži pozitivan trend stvoren u posljednje vrijeme na planu borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, smanjenja saobraćajnih nesreća, ali i oporavka ekološkog stanja države.

Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević pitaće Markovića sa koliko novca su Milo, Blažo i Aco Đukanović, kao i Ana Kolarević, pomogli građane i državu u doba korone.

U ime posebnog kluba poslanika Goran Danilović pitaće Markovića na koji napad je mislio kad je 14. maja na vanrednoj konferenciji rekao da je Crna Gora izložena brutalnom napadu koji može da ima nesagledive posljedice po zdravlje građana.

Danilovića interesuje koji pojedinac, grupa ili organizacija je pokrenula te brutalne napade.

“Da li ste, s tim u vezi, Vi sredili da nakon svetovasilijevskog hoda ulicama Nikšića bude priveden vladika Joanikije, kao i osam sveštenika, uz naređenje da episkop budimljansko-nikšićki po svaku cijenu bude „transportovan” policijskom „maricom””, pitao je Danilović.

Najčitanije

Gutić: Glasanje u PSSE jasan zaokret u spoljnoj politici

Podgorica, (MINA) – Glas predstavnice vladajuće većine u Parlamentarnoj Skupštini Savjeta Evrope (PSSE) Maje...