fbpx
NaslovnicaCrna GoraMarković: Crna Gora ide pogrešnim putem

Marković: Crna Gora ide pogrešnim putem

Podgorica, (MINA) – Crna Gora sa ovakvom Vladom ide pogrešnim putem, i to se svakim danom vidi golim okom, ocijenio je bivši premijer i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Duško Marković.

Na pitanje kako, kao dugogodišnji premijer, komentariše odluku premijera Zdravka Krivokapića da zatraži razrješenje ministra pravde Vladimira Leposavića, zbog negiranja genocida u Srebrenici, kao i odnose u njegovom kabinetu, on je rekao da je najbolja ilustracija kakva je Vlada obraćanje i odbrana samog Leposavića od prije neki dan.

“U kojem kaže da mu je većina članova Vlade čestitala nakon izjave o Srebrenici u parlamentu, pa su mu narednih dana jedan po jedan okretali leđa”, kazao je Marković je u intervjuu Pobjedi.

On je rekao da je izjava Leposavića o Srebrenici, zločinu koji je užasnuo cijeli demokratski svijet, skandalozna i kad bi bila saopštena od običnog građanina.

“Ali, ako bi ovu situaciju posmatrali iz ugla principijelnosti i dosljednosti interesantno je analizirati ponašanje i stavove nedosljednog predsjednika Vlade. Za svoje ministre je rekao da su nedodirljivi, pa je relativizovao tragičnu izjavu Leposavića, pa za nekoliko dana poslao parlamentu zahtjev da se ministar razriješi!”, naveo je Marković.

Govoreći o odnosima u kabinetu Krivokapića, on je kazao da se taj aspekt ne može posmatrati nezavisno od ukupnih odnosa u novoj vlasti, i cjelokupnom političkom miljeu koji je konstituiše i stoji iza nje.

“Svakog dana neka od partija vlasti traži smjenu nekog od ministara, a svi zajedno brane ministra kojeg premijer želi da smijeni! Sve se to događa u narušenom društvenom ambijentu koji je upravo ta vlast kreirala, i nastavlja da ga kreira i to veoma uporno. Nažalost, Crna Gora sa ovakvom Vladom ide pogrešnim putem, i to se svakim danom vidi golim okom”, ocijenio je Marković.

Na pitanje da li je država Crna Gora dovedena u pitanje ukoliko ova Vlada potraje, on je kazao da je Vlada koju je on predvodio bila višenacionalna, i to sa osam ministara koji pripadaju manjinskim narodima i vjerama.

“Crna Gora je građanska država koja je zahvaljujući politici koju smo strpljivo i dosljedno vodili došla do najvišeg stepena svoje demokratske i društvene izgradnje. Već onog dana kad su se prebrojali glasovi, i kada smo čuli nacionalističke pokliče nakon proglašenja rezultata, plašio sam se da će prioriteti nove većine biti drugi”, rekao je Marković.

Najčitanije