fbpx
NaslovnicaCrna GoraMandićeva izjava besmislica

Mandićeva izjava besmislica

Podgorica, (MINA) – Izjava predsjednika Nove srpske demokratije Andrije Mandića da je Demokratska partija socijalista (DPS) isturila manjine u prvi red da brane njihovu politiku je teška besmislica, ocijenjeno je iz DPS-a.

Podsjeća se da je da je u jednoj od depeša u aferi Vikiliks, Mandić označen kao “prozapadni srpski nacionalista” koji traži podršku američke ambasade kako bi unutar svoje partije postigao konsenzus oko ostvarenja cilja za koji se zalaže – članstva Crne Gore u NATO savezu.

“Više od 12 godina kasnije “agent Mandić” nije bio u Crnoj Gori kada je opozicija potpisivala sporazum kojim afirmiše dostignuća politike DPS-a kako bi poslužio kao kišobran URI i Demokratama za lakše postizanje dogovora sa onima čije namjere je najbolje opisao akademik SANU Kosta Čavoški (čitaj: razdržavljenje Crne Gore uz prateći progon i revanšizam)“, kaže se u saopštenju DPS-a.

Navodi se da Mandića više od “Sporazuma”, kojim je izdao svoje birače, da bi zauzvrat dobio mogućnost da čeprka po arhivama i dokumentaciji MUP-a i ANB-a, brinu manjine.

Ocjenjuje se da je „ovaj profesionalni poslušnik centara moći u svom istupu izrekao je jednu tešku besmislicu: kako je DPS isturio manjine u prvi red da brane našu politiku“.

„Dodatno je konstatovao da svi oni višegodišnji napadi na pripadnike manjinskih naroda, pa i onaj kad su njegovi razjareni četnici nedavno divljali ispred kuća, razbijali i lomili džamije, a on sve to ćuteći gledao, zapravo su kolateralna šteta njegove borbe protiv “režima”, kaže se u reagovanju DPS-a.

Ocjenjuje se da je nakon ovakvih Mandićevih izjava jasno je zašto su specijalni medijski savjetnici koalicije „Za budućnost” stavili njemu i potrošenim liderima Demokratskog fronta (DF) flaster na usta kako bi im što manje štete nanijeli u kampanji, a umjesto njega isturili u javnosti nepoznatog Krivokapića.

Kako se navodi, “još samo kad bi mogli uzeti i šifre od Medojevićevih društvenih mreža cenzura unutar koalicije bila bi im na najvišem nivou”.

“A Mandić bi možda i dočekao ono tapšanje po ramenu iz ambasada, koje mu Vučić predviđa. Uostalom, prema pisanju Vikiliksa, o tome lider DF-a sanja već skoro deceniju“, kaže se u saopštenju DPS-a.

Najčitanije