fbpx
NaslovnicaCrna GoraMandić: Situacija u Crnoj Gori teška, Vučić da pomogne

Mandić: Situacija u Crnoj Gori teška, Vučić da pomogne

Podgorica, (MINA) – Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić zatražio je danas od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da u što kraćem roku uputi pomoć Crnoj Gori, koja se, kako je rekao, nalazi u teškoj situaciji zbog epidemije koronavirusa.

Mandić je zatražio da Vučić iskoristi svoje dobre međunarodne odnose sa Kinom i drugim velikim državama, kao i potencijale sa kojima raspolaže Srbija, i stavi ih jednim dijelom i u funkciju borbe protiv korona virusa u Crnoj Gori, kao što je to uradio i u odnosu na Republiku Srpsku.

Mandić je, navodeći da je u Crnoj Gori svaki treći građanin srpske nacionalnosti, rekao da se Vučiću obraća kao predsjednik jedine parlamentarne stranke koja u svom programu i nazivu nosi srpsko ime i koja je članica najjačeg političkog saveza Demokratskog fronta.

“Pozivam Vas da, u skladu sa mogućnostima, a imajući u vidu i situaciju u kojoj se nalazi i Srbija, pomognete Crnoj Gori kako bi se što uspješnije borili sa ovom pošašću”, naveo je Mandić u pismu Vučiću.

Mandić je kazao da je posebno teška situacija na sjeveru Crne Gore, koji je, kako je ocijenio, zbog dugogodišnjeg ekonomskog zaostajanja i siromaštva, suočen sa nedostatkom neophodne medicinske opreme za borbu protiv Korona virusa.

On je naveo da, imajući u vidu da u tim opštinama srpski narod čini dominantan dio stanovništva, smatra da bi “država Srbija mogla značajno da pomogne u ovim teškim trenucima”.

Mandić je rekao da u Pljevljima, Bijelom Polju, a i u čitavoj Crnoj Gori nedostaju respiratori, testovi, zaštitne maske, rukavice, sredstva za dezinfekciji i da Vučićeva pomoć ne bi pomogla samo srpskom, nego svim narodima i građanima Crne Gore, “koji znaju da u Srbiji uvijek imaju samo prijatelja”.

“Ovo su ona vremena u kojima smo upućeni na najbliže, a Srbija to jeste. Ovom prilikom, takođe, želim da Vam se zahvalim za to što Srbija snabdijeva Crnu Goru prehrambenim proizvodima”, kazao je Mandić.

Prema njegovim riječima, hiljade tona robe široke potrošnje svakog dana iz Srbije dolazi u Crnu Goru i tako se obezbjeđuje sigurno snabdijevanje za svaku porodicu.

“Ova bratska pomoć i solidarnost nas u potpunosti podsjećaju na one teške dana kada je Crna Gora bila pogođena strašnim zemljotresom 1979. godine i kada bratska Srbija nije dozvolila da bilo šta fali ili nedostaje građanima Crne Gore”, zaključio je Mandić.

Najčitanije