fbpx
NaslovnicaCrna GoraMandić: Rekonstrukcija, nova Vlada ili vanredni izbori

Mandić: Rekonstrukcija, nova Vlada ili vanredni izbori

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je da Vlada Crne Gore nije zaslužila prelaznu ocjenu, dodajući da 41 poslanik vladajuće koalicije smatra da je sadašnje stanje neodrživo.

Mandić je, u emisiji „Press plus sa Rajkom Raičević“ na Adria Televiziji, podsjetio da je premijer Zdravko Krivokapić, prilikom formiranja Vlade Crne Gore 4. decembra prošle godine, tražio 200 dana za ocjenu njenog učinka.

On je kazao da kada se analizira šta je Vlada Crne Gore uradila u tom periodu, kakva su bila očekivanja i izborna obećanja – može se konstatovati da izvršna vlast nie zaslužila prelaznu ocjenu.

„Nakon tih 200 dana mi smo konstatovali i saopštili – Vlada u ovakvom sastavu nema našu podršku. I od tada, do današnjeg dana, imamo razgovore, pregovore, povećavao se broj političkih subjekata koji su, takođe, iskazivali nezadovoljstvo sa radom Vlade. Sada je svih 41 poslanik na poziciji na je trenutno stanje neodrživo“, istakao je Mandić.

On je naveo da sada postoji nekoliko puteva izlaska iz krize vlasti u Crnoj Gori.

„Jedan je put rekonstrukcija Vlade za koju se, u ovom trenutku, zalaže najveći broj poslanika. Drugi put je izbog nove Vlade, a ako se ne postigne nijedan od tih dogovora, odnosno ciljeva koje smo postavili, onda će na kraju sigurno uslijediti treći put da ćemo morati da pitamo narod kako će se raditi dalje“, kazao je Mandić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije