fbpx
NaslovnicaCrna GoraMandić: Đukanović pokušava da posvađa parlamentarnu većinu

Mandić: Đukanović pokušava da posvađa parlamentarnu većinu

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović pokušava da posvađa parlamentarnu većinu i pronađe one sa kojima bi mogao da uspostavi novu vlast, ocijenio je jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić.

On je na konferenciji za novinare rekao da je Đukanović i danas uputio “opasne i oštre formulacije” protiv DF-a.

“Đukanović je, i pored opasnih riječi koje koristi, intrigant koji pokušava da posvađa parlamentarnu većinu i pronađe one za koje misli da su mu bliži kako bi sa njima uspostavio novu vlast”, kazao je Mandić, prenosi Pobjeda.

Prema riječima Mandića, kongres Demokratske partije socijalista (DPS) je kongres konačnog poraza Đukanovića.

“Želi da se predstavi posustalim članovima DPS-a kao čovjek koji ima viziju kako da obezbijedi za sve one iz njegove stranke mjesta koja su imali ovih 30 godina”, rekao je Mandić.

On je kazao da Đukanović “traži svoje omiljene predstavnike u novoj parlamentarnoj većini i misli da ih može uvući u svoju mrežu kao što je ranije uvlačio tradicionalne saveznike”.

“Zbog toga što su građani znali o čemu se radi, na izborima je većina pobijedila jer je bila protiv njega. Većina je pobijedila jer je narod bio za većinu, a ne njega. Možda će još ovog kongresa on biti u prilici da priča kako on voli Crnu Goru, ali neće moći da ubijedi okupljene da više voli Crnu Goru od bratove banke, sinovih hidrocentrala”, naveo je Mandić.

On je dodao da je Đukanović govorio i o Nikšiću.

“Tamo očekujemo veliku pobjedu iako će se Đukanović truditi da što više usitni opoziciju u Crnoj Gori. Koalicija za budućnost Nikšića očekuje da će na ovim izborima imati mnogo bolji rezultat nego na parlamentarnim”, rekao je Mandić.

Najčitanije