fbpx
NaslovnicaCrna GoraLeposavić: Bilo bi mi lakše da od sjutra ne budem ministar

Leposavić: Bilo bi mi lakše da od sjutra ne budem ministar

Podgorica, (MINA) – Ministar pravde ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić kazao je da bi mu bilo lakše da od sjutra ne bude ministar i poručio da će Vlada opstati.

On je, u parlamentu gdje je završena rasprava o njegovoj smjeni, kazao da je u Ministarstvu pravde, ljudskih i mnjinskih prava bio suočen sa teškim pitanjima, ali da je odlučio da odgovara samo pravedno.

„Cijenu koju plaćam, plaćam ja, a Vlada će opstati“, poručio je Leposavić.

On je kazao da se demokratija dešava prvi put u Crnoj Gori.

„Meni bi lično lakše da od sjutra ne budem u službi“, kazao je Leposavić.

On je, kada je u pitanju Srebrenica, rekao da ima dokaz da se više slaže u osudi i saželjenju tih žrtava nego cijela opozicija zajedno.

Leposavić je rekao da je žalio zbog drugova Albanaca, Muslimana i Bošnjak za koje je znao da ih ta medijska hajka povređuje.

On je kazao da je odgovarajući na pitanje Demokratske partije socijalalista (DPS) počeo svoje izlaganje da “ne negira zločin u Srebrenici niti na to ima pravo”.

Leposavić je naglasio da je međunarodni ugled Crne Gore počeo da se obnavlja i „neće ga ugroziti Vladimir Leposavić“.

On je kazao da je napisao pismo Seržu Bramercu.

“Bramerc je pristao da bude gost Ministarstva, ugostiću ga ja ili neko drugi. Ne dolazi da razgovara o mojoj izjavi, nego o Bukovici, Kaluđerskom lazu, deportaciji izbjeglica, logoru u Morinju, vozu u Štrpcima”, rekao je Leposavić.

On je pozvao sve građane, posebno hrišćane i muslimane, da sarađuju, razgovaraju i da zločine, koji su učinjeni prema njihovim narodima, uvažavaju.

“A ono što je pozicija bilo kog pojedinca najmanji je problem da se ona ispravi. Ja sam u prvom saopštenju rekao da mi je žao što je moj nespretan odgovor povrijedio ljude”, kazao je Leposavić.

On je dodao da na to nije dobio ničiju reakciju i odgovor.

“Kampanja laži da sam negirao zločin genocida samo pokazuje šta je bila namjera pitanja, a to je da se okrivi onaj koji se pita i onaj koje predstavlja bez obzira šta će da kaže. Dokazi su tu, samo ih treba vidjeti”, zaključio je Leposavić.

Najčitanije

Sjutra turnir u Herceg Novom Podgorica, (MINA) - Crnogorska Tekbol liga biće nastavljena drugim zimskim...