fbpx
NaslovnicaCrna GoraKurgaš: Odluka o obustavi gradnje pobjeda svih slobodnih građana

Kurgaš: Odluka o obustavi gradnje pobjeda svih slobodnih građana

Podgorica, (MINA) – Odluka predsjednika Vlade, Duška Markovića, da naloži raskidanje ugovora o gradnji vrtića u dvorištu barske Gimnazije „Niko Rolović“ pobjeda je svih slobodnih građana, ocijenjeno je iz barske Građanske inicijative.

Jedna od predstavnica Građanske inicijative, koja se protivi izgradnji vrtića u dvorištu škola, Rialda Kurgaš, kazala je da su zadovoljni malom pobjedom koju su ostvarili.

„Građanska inicijativa zadovoljna je malom pobjedom koju je ostvarila, odnosno činjenicom da se vrtić neće graditi u dvorištu postojećih škola“, rekla je Kurgaš agenciji MINA.

Prema njenim riječima, jako je bitno da sada Opština preuzme ulogu koju je trebalo da ima od početka, kao i da brzo i stručno pronađe novu lokaciju za gradnju vrtića.

„Naglašavamo da od starta imamo parolu „I vrtić i čempresi“. Mi smo tražili izgradnju vrtića na novoj lokaciji a ne u novom gradu“, navela je Kurgaš.

Ona je, komentarišući ranije navode da je ta grupa građana ispolitizovana, kazala da je uređenje grada i dobrobit njegovih građana najvažnija politika koju građani mogu da vode.

„Ono što mi želimo da kažemo povodom takvih navoda da ovo jeste politička inicijativa, jer je uređenje grada i dobrobit njegovih građana najvažnija politika koju građani mogu da vode, a u ovom slučaju su je uspješno vodili“, poručila je Kurgaš.

Kako je navela, među slobodnim građanima, tu su bili i ljudi koji pripadaju različitim drugim grupacijama, lično ili profesionalno.

„Ali ono što je bitno jeste to da smo svi bili slobodni građani i da je ovo mala pobjeda svih slobodnih građana“, kazala je Kurgaš.

Ona je rekla da neće odustati od ostalih zahtjeva.

„Prvi zahtjev je bio da se obustave radovi u dvorištu a drugi da se obnovi park. Mi ćemo dalje raditi na svim mogućnostima za obnovu parka “, rekla je Kurgaš.

Ona je dodala i da oni traže i da se vrtić gradi na drugoj lokaciji u gradu Baru.

„I dalje ćemo insistirati na svemu tome, tako da znači da sve ovo još nije završeno“, zaključila je Kurgaš.

Najčitanije