fbpx
NaslovnicaCrna GoraKurc: Austrija će nastaviti da podržava evropski put Crne Gore

Kurc: Austrija će nastaviti da podržava evropski put Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Austrija će nastaviti svesrdno da podržava evropski put Crne Gore, poručio je austrijski kancelar Sebastijan Kurc.

Kako je saopšteno iz Vlade, premijer Zdravko Krivokapić se tokom posjete Beču, gdje učestvuje na Samitu lidera Zapadnog Balkana, sastao sa Kurcom.

Kurc je kazao da je zadovoljan zbog susreta sa Krivokapićem i poručio da će Austrija nastaviti svesrdno da podržava evropski put Crne Gore.

„Kurc je uputio snažnu podršku Vladi na njenom reformskom putu, istakavši da postoji prostor za saradnju u oblasti ekonomije, turizma i energetike“, navodi se u saopštenju.

Krivokapić kazao je da većina građana Crne Gore želi da vidi Crnu Goru zemlju kao punopravnu članicu Evropske unije.

„Vlada kojom predsjedavam to vidi kao najvažniji vanjskopolitički prioritet i ulaže maksimalne napore da do kraja mandata ispunimo sve preduslove“, rekao je Krivokapić.

On je kazao da ga raduje što Austrija, ali i drugi partneri širom Evrope to prepoznaju.

„U to sam se uvjerio danas, ali i prethodnih mjeseci u razgovoru sa najvišim zvaničnicima država članica“ , kazao je Krivokapić.

On je istakao da Crna Gora ne bi trebalo da bude talac neriješenih pitanja u regionu, poručujući da je Vlada prvenstveno posvećena građanima, a samim tim i jačanju vladavne prava i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

„Sagovornici su saglasni da intenzitet kontakata dvije zemlje značajno doprinosi unapređenju ukupnih međudržavnih odnosa te iskazali opredjeljenost da u narednom periodu bliže sarađuju u pogledu snaženja ekonomske i druge saradnje od obostranog značaja“, kaže se u saopštenju.

Ovo je bio drugi sastanak Krivokapića sa Kurcom od početka mandata.

Najčitanije