fbpx
NaslovnicaCrna GoraKriza u Kotoru problem za cijelu opoziciju

Kriza u Kotoru problem za cijelu opoziciju

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić rekao je da kriza u Kotoru nije problem samo Demokrata i Socijaldemokratske partije (SDP) već cijele opozicije.

On je rekao da bi smjena kotorskog predsjednika Opštine Vladimira Jokića bila direktan udar na Sporazum o budućnosti i pozvao SDP da povuče inicijativu.

“Rješenje za novonastalu situaciju ponudili su odbornici aktuelne većine, a to je da SDP povuče inicijativu o razrješenju Vladimira Jokića do stvaranja uslova za slobodne i fer izbore, saglasno Sporazumu za budućnost. Ovdje se ne radi o bilateralnom problemu i rješenju, jer vlast u Kotoru nije vlast Demokrata i SDP-a, već cjelokupne opozicije sa državnog nivoa”, rekao je Bečić u intervjuu Vijestima.

Ako se, kako je rekao, uvede praksa da jedna partija može da kadruje drugoj to, znači da se otvara Pandorina kutija u opoziciji sa dalekosežnim političkim posljedicama na svim nivoima.

“Nijesam primijetio da bilo ko od opozicionih kolega i predstavnika Građanskog pokreta Odupri se ima dilemu oko toga da je rušenje Jokića direktan udar na Sporazum za budućnost i jedinstvo opozicije”, kazao je Bečić.

To je, rekao je on, dobro smišljen trik, “koji ne može i ne smije proći, jer ako to prođe u Kotoru, onda legitimišemo promjenu izborne volje na svim nivoima na kojima ove partije pobijede DPS”.

Komentarišući proteste, Bečić je rekao da su oni veliki iskorak za crnogorsku političku scenu i snažno sredstvo demokratskog građanskog pritiska na vlast.

Najčitanije