fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić: U VCG neće biti mjesta za politički aktivizam

Krivokapić: U VCG neće biti mjesta za politički aktivizam

Podgorica, (MINA) – U Vojsci Crne Gore (VCG) neće biti mjesta za politiku i politički aktivizam, niti smije biti proizvoljnosti i neprofesionalnosti, poručio je premijer Zdravko Krivokapić.

On je danas, zajedno sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem i ministarkom odbrane Oliverom Injac, posjetio kasarnu „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu.

Kako je saopšteno iz Vlade, Krivokapić je kazao da je kasarna u Danilovgradu jedna od najopremljenijih i da, iako nevelika po svojoj formaciji, ima veliku tradiciju i odgovornost pred budućim izazovima.

On je rekao da su „Vojska i narod su bivstvovali u neraskidivom odnosu, i taj odnos je naslijeđen bio do naših dana“.

„Danas, ako je on i uzdrman, a jeste, naša je obaveza da pokušamo da ga vratimo, koliko god je to moguće, u tradicionalne okvire“, istakao je Krivokapić.

Vojska je, kako je kazao, dio sistema i zadužena je da štiti sve građane, a njena profesionalizacija je prioritetni uslov da nastavi da obavlja svoje namjenske zadatke na najefikasniji način.

Prema riječima Krivokapića, misija Vojske je da svaki građanin Crne Gore i ubuduće ima razloga da gradi odnos iskrenog i zasluženog poštovanja prema njoj.

On je rekao da reforme koje je najavila ministarka odbrane „obećavaju sigurnost i podsticaj u radu i osposobljavanju svim građanima i građankama Crne Gore“.

Krivokapić je, kako je saopšteno iz Vlade, poručio da politici i političkom aktivizmu neće biti mjesta u Vojsci.

On je pohvalio saradnju koju Crna Gora ima sa NATO savezom.

„Članstvo u NATO doživljavamo kao proces u kojem će odbrambeni sistem Crne Gore ostvariti svoju potpunu profesionalnu afirmaciju, jer je riječ o članstvu u najobučenijem, najelitnijem i najspremnijem vojnom savezu“, istakao je Krivokapić.

On je poručio i da u Vojsci Crne Gore ne smije biti proizvoljnosti i neprofesionalnosti.

„Imamo priliku da, združeni dobrim namjerama i ciljevima, ugled VCG, Ministarstva odbrane i države Crne Gore, opet zasija u punom sjaju! Vojska jeste i treba da bude, ogledalo jedne države i društva“, naglasio je Krivokapić.

Najčitanije