fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić treba da ohrabri prosvjetare, a ne da ih proziva

Krivokapić treba da ohrabri prosvjetare, a ne da ih proziva

Podgorica, (MINA) – Premijer Zdravko Krivokapić treba da ohrabri prosvjetne radnike, koji su u zdravstvenoj krizi podnijeli ogroman teret, a ne da ih proziva i drži im moralne lekcije, poručili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Krivokapić je ranije danas rekao da školama u Crnoj Gori više neće upravljati politički podobni, već najkvalitetniji kadrovi, i naveo da je depolitizacija vaspitno-obrazovnih ustanova prioritet Vlade.

Iz DPS su kazali da Krivokapićeva „prijetnja upućena prosvjetnim radnicima predstavlja vrhunac licemjerja“.

„Krivokapić spominje depolitizaciju, govori o politički podobnim profesorima, prijeti otkazima i smjenama u trenutku kad u Vladi, po njegovom izboru, resor prosvjete vodi osoba koja je na toj poziciji upravo zato što je politički, nacionalno i vjerski podobna“, kazali su iz DPS-a.

Prema njihovim riječima, da nije tako, nikada Vesna Bratić “imajući u vidu njene stručne kompetencije, šovinističke objave na društvenim mrežama kao i ukupan javni angažman, ne bi postala ministar bilo čega, a posebno prosvjete i još tri ključna resora”.

„Zbog svega navedenog, smatramo da prosvjetne radnike, koji su u ovoj zdravstvenoj krizi, posebno izazovnoj za proces obrazovanja djece, podnijeli ogroman teret, Krivokapić treba da ohrabri, a ne da ih proziva i drži moralne lekcije, jer za to nema kredibilitet, a ni moralno pravo“, zaključuje se u reagovanju DPS-a.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...