fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić: Rješenje brza masovna vakcinacija

Krivokapić: Rješenje brza masovna vakcinacija

Podgorica, (MINA) – Prevencija, zaštita i striktno sprovođenje propisanih mjera u narednih deset dana može biti odlučujuće, kako Vlada ne bi naložila totalno zatvaranje države, kazao je premijer Zdravko Krivokapić, navodeći da rješenje vidi u brzoj masovnoj vakcinaciji stanovništva.

On je danas održao onlajn /online/ sastanak sa gradonačelnicima i predsjednicima opština povodom složene epidemiološke situacije, i rekao da način na koji je sastanak organizovan, govori dovoljno o tome koliko je situacija ozbiljna.

Krivokapić je, kako je saopšteno iz Vlade, zamolio gradonačelnike i predsjednike opština da u svojim lokalnim sredinama učine sve što je u njihovoj nadležnosti po pitanju kontrole sprovođenja mjera zaštite od virusa COVID-19.

“Da spriječimo da loša situacija u Crnoj Gori ne postane još lošija”, naveo je Krivokapić.

On je rekao da desetodnevna akcija prevencije, zaštite i striktnog sprovođenja propisanih mjera, koja se očekuje od predstavnika vlasti i njihovih službi na lokalnom nivou, može biti odlučujuća, kako Vlada ne bi došla u situaciju da naloži totalno zatvaranje države.

“Procjenili smo da je neophodno da Crnoj Gori damo šansu da se mjere sprovode kako treba, da apelujemo na stanovništvo, pa ćemo vidjeti kako će se situacija u narednih deset dana razvijati”, naveo je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, trend rasta broja oboljelih i preminulih mora da se zaustavi i krene silaznom putanjom.

“Kako zbog samog biološkog opstanka građana Crne Gore, tako i radi privrednog oporavka koji je prijeko potreban”, naveo je Krivokapić.

Premijer je podsjetio na gubitke koje je crnogorska ekonomija pretrpjela zbog prošlogodišnjih restriktivnih mjera koje su paralisale prethodnu turističku sezonu i osiromašile državni budžet za oko 600 miliona EUR.

On je kazao da vidi “svijetlo na kraju tunela” u brzoj masovnoj vakcinaciji stanovništva koja je već otpočela.

“Današnja isporuka donacije Kine od 30 hiljada “Sinofarm” vakcina i kontigenti koji se očekuju, dobar su preduslov za izlazak iz nastale krizne situacije”, rekao je Krivokapić.

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...