fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić: Dobijao sam prijeteće poruke

Krivokapić: Dobijao sam prijeteće poruke

Podgorica, (MINA) – Premijer Zdravko Krivokapić rekao je da je dobijao prijeteće poruke, ali da im nije pridavao značaj.

On je novinarima u Skupštini, nakon Premijerskog sata, rekao da je broj članova obezbjeđenja potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića povećan zbog prijetnji koje je dobio.

„Ja ga apsolutno razumijem, znam da je fizički ugrožen. Ja sam dobijao takve poruke, vjerujete nijesam im pridavao puno značaja, ali služba bezbjednosti mi je dodijelila određeni broj članova obezbjeđenja“, naveo je Krivokapić.

On je kazao da se, kada su u pitanju prijetnje upućene Abazoviću, sigurno radi o tačnim informacijama, i da nije nikakvo spinovanje.

„Abazović je krenuo u otvorenu borbu sa kriminalom i korupcijom. Treba svi da ga podržimo da taj put bude takav da na kraju korupcija bude nulta, a kriminal sveden na najmanju moguću mjeru“, rekao je Abazović.

Komentarišući temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), Krivokapić je kazao da garantuje da će Vlada, poštujući Ustav i kanonsko pravo, odraditi taj posao na zadovoljstvo svih pravoslavnih građana i Mitropolije crnogorsko-primorske.

To će, kako je rekao, biti njihov doprinos kako bi obezbijedili da svi pravoslavni vjernici imaju isti status kao i svi drugi.

„Tu prije svega mislim na Svetu stolicu sa kojom je potpisan temeljni ugovor i sa Islamskom zajednicom. Ako to nije bio problem, zašto bi bio problem ovaj ugovor, koji neće imati više od 15 članova“, naveo je Krivokapić.

Kako je naveo, ostala su dva ili tri elementa, koja treba da se usaglase.

Jedan je, kako je pojasnio, tehničke prirode, a dva su suštinska, „i to mora da bude apsolutno usaglašeno sa zakonskom regulativom u Crnoj Gori“.

„Nadam se da će već negdje sredinom, ili krajem maja biti poznato svim građanima. Nećemo uraditi ništa što nije u skladu sa Ustavom. Najvažnije je da se taj ugovor potpiše, a ko će ga i kako potpisati to je, ja mislim, manje važno“, naveo je Krivokapić.

Odgovarajući na pitanje da li će ugovor sa SPC morati da ratifikuje parlament, on je kazao da su u pripremnim aktivnostima preispitivali sve mogućnosti i da žele da to bude urađeno na najbolji mogući način.

„Da neko ne stavi primjedbu da je to nešto rađeno ispod bilo kakvih nivoa, a nivo koji obavezuje je, sa jedne strane, Ustav i zakon, a sa druge, kanonsko pravo SPC“, rekao je Krivokapić.

Upitan da prokomentariše prvih pet mjeseci rada Vlade, on je kazao da su u vrlo kratkom periodu, u otežanim uslovima, ostvarili nadčovječanski rezultat.

On je pohvalio sve ministre koji su doprinijeli da se to realizuje.

„Upravo je cilj ove vlade da prilaže sve ono što zna, može i umije da bi građanima Crne Gore bilo bolje“, naveo je Krivokapić.

Komentarišući slučaj Vladimira Vukovića koji je vrijeđao novinara Televizije Crne Gore Nebojšu Šofranca i koji je angažovan kao konsultant u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta, Krivokapić je naveo da se Vuković pokajao i da želi da se izvini Šofrancu.

Krivokapić je istakao da je svaki napad na novinare nedopustiv.

„Zamolio sam ministarku da što prije da svakom novinaru status službenog lica. Mislim da to može mnogo toga promijeniti“, rekao je Krivokapić.

Komentarišući slučaj Bojane Đačić, koja je smijenjena sa dužnosti v.d. direktorice jedne osnovne škole u Pljevljima, Krivokapić je kazao da je o tom slučaju informisan iz medija.

„Znam da će neko drugi biti direktor te škole“, rekao je Krivokapić.

Najčitanije