fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić da sve prezentuje javnosti ili podnese ostavku

Krivokapić da sve prezentuje javnosti ili podnese ostavku

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) zatražila je od premijera Zdravka Krivokapića da javnosti prezentuje sadržaj Temeljnog ugovora i objasni sve okolnosti sinoćnje posjete Beogradu, ili da podnese ostavku.

Iz te partije su kazali da je interpretacija događaja Krivokapića potpuno suprotna od one koja je saopštena na sajtu Patrijaršije, i da zbog toga treba da se izjasni ko govori neistinu.

“Način na koji je Krivokapić priveden na raport u Beograd, uprkos protivljenju, jasno pokazuje kakav odnos vrh Srpske pravoslavne crkve (SPC) i srpske vlasti imaju prema premijeru Crne Gore”, naveli su iz DPS-a.

Prema njihovim riječima, sve što je prethodilo jučerašnjim događajima u Beogradu, od višemjesečnog sakrivanja sadržaja Ugovora od građana Crne Gore, zaključno sa saopštenjem Patrijaršije da im je Krivokapić iza leđa javnosti obećao da će u četvrtak biti sklopljen Temeljni ugovor, predstavlja ponižavanje Crne Gore i njenih građana.

IZ DPS-a su zatražili od Krivokapića da u najkraćem roku javnosti prezentuje sadržaj Ugovora, i objasni sve okolnosti i detalje jučerašnjih događaja.

“Ukoliko nema snage ili hrabrosti da to učini, časnije je da podnese ostavku i prestane da bruka sebe a posredno i državu čiji je premijer”, navodi se u saopštenju.

Najčitanije