fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić će ostati upamćen kao premijer koji je vodio najgoru Vladu

Krivokapić će ostati upamćen kao premijer koji je vodio najgoru Vladu

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić ostaće upamćen u istoriji Crne Gore kao premijer koji je vodio najgoru Vladu, čiji je jedini cilj bio uništenje sopstvene države, poručeno je iz Kabineta predsjednika države.

Iz Kabineta predsjednika reagovali su na saopštenje Krivokapića u kojem navodi da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović „mandat može skratiti samo sam sebi i da ga tek čeka pravi poraz i pravično suđenje”.

Šef Kabineta predsjednika Miodrag Radović rekao je da Krivokapić možda ne bi toliko teturao po svojoj izjavi da je pažljivije slušao šta je rekao Đukanović.

„Đukanović je zapravo ponovio ono što je više puta već jasno saopštio – da ćemo braniti državu do posljednje kapi krvi“, naveo je Radović.

Prema njegovim riječima, Krivokapić je 18. juna kazao da će pobjedu na izborima braniti po cijenu života.

„Dakle, Đukanović će braniti državu, a Krivokapić samo svoju pobjedu na izborima. Ima razlike, zar ne.“, kazao je Radović.

On je istakao da to ne čudi, pošto je, kako je naveo, Krivokapić javno priznao da je “možda i to tačno da nije želio da Crna Gora postoji.

“Valjda zato i ponavlja neistine o praznoj kasi i prezaduženoj zemlji, i slične izmišljotine“, kazao je Radović.

On je poručio Krivokapiću da „neće ničija djeca ginuti da bi se čuvale partijske tekovine i bilo čiji lični imovinski kartoni“.

„Ali ako treba i ginućemo da bi sačuvali Crnu Goru od otvorenih velikosrpskih nasrtaja. Krivokapić im se do juče beskičmeno bacao pod noge, sve dok ga nijesu odbacili zajedno s njegovim porukama ljubavi Aleksandru (Vučiću) i Ani (Brnabić)“, rekao je Radović.

Prema riječima Radovića, Krivokapić i dalje servilno gleda put klerofašističke falange okupljene oko Srpske pravoslavne crkve (SPC) nadajući se da će ga oni spasiti.

„Kako god, premijeru, moraćete svi da dignete ruke od Crne Gore, nije to vaša prćija“, rekao je Radović.

On je upitao Krivokapića da li smiješnim pokušajem prijetnje Đukanoviću da ga tek čeka pravi poraz i pravično suđenje, šalje ustvari poruku nezavisnom tužilaštvu i sudstvu koje, kako je rekao, namjerava da kreira izmjenama Zakona protivno mišljenju Venecijanske komisije.

„Ali, šta očekivati od čovjeka koji izjavljuje da bi lakše vladao da ne mora poštovati zakone“, kazao je Radović.

On je naveo da je Krivokapić uspio samo jedno.

„Ostaće upamćen u istoriji Crne Gore kao najneznaveniji premijer koji je vodio najgoru Vladu, čiji je jedini cilj bio uništenje sopstvene države, što nemarom, nesposobnošću i neznanjem, lošom namjerom proisteklom iz mržnje prema sopstvenoj državi, njenoj nezavisnosti, narodu, građanskom konceptu, institucijama i demokratskom i ustavnom poretku“, istakao je Radović.

Kako je rekao, „srećom po budućnost Crne Gore, Krivokapiću se bliži kraj u apostolskoj Vladi, za šta i ne treba djelovanje opozicije, jer on nema podršku ni svojih koalicionih partnera“.

„O njegovom legitimitetu najbolje govori prazan kabinet i nepoštovanje koje mu ukazuju i najbliži saradnici. Sve u svemu, da nije smiješna, jedna tužna priča“, zaključio je Radović u reagovanju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije